The Dry – Η Ξηρασία

Παραγωγή: Αυστραλία  2020 

Σε συμπαραγωγή με ΗΠΑ 

Διάρκεια: 117 λεπτά

Είδος: Δράμα Μυστηρίου   

* * *

Σκηνοθεσία: Robert Connolly

Πρωταγωνιστούν: Eric Bana, Genevieve O'Reilly, Keir O'Donnell, John Polson, Julia Blake, Bruce Spence, William Zappa, Matt Nable, James Frecheville, Jeremy Lindsay Taylor, Joe Klocek, BeBe Bettencourt, Claude Scott-Mitchell, Sam Corlett.

ΣΥΝΟΨΗ: Στη μικρή πόλη της Κιγουάρα έχει να βρέξει δύο ολόκληρα χρόνια καθώς η Αυστραλία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία της εδώ κι έναν αιώνα. Αυτή η μικρή άνυδρη πόλη, γενέτειρα του ομοσπονδιακού αστυνόμου Άρον Φαλκ, συγκλονίζεται από μια οικογενειακή τραγωδία που φέρνει πίσω από τη Μελβούρνη τον Φαλκ για την κηδεία του καλύτερου παιδικού του φίλου. Οι συνθήκες τον οδηγούν να συμμετάσχει στην έρευνα για τα αίτια θανάτου του φίλου του. Καθώς τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται, ο Φαλκ υποχρεώνεται να έρθει αντιμέτωπος με μυστικά από το δικό του παρελθόν.

Το φημισμένο στον αγγλόφωνο κόσμο συγγραφικό ντεμπούτο της Αυστραλής Τζέιν Χάρπερ (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο) ευτύχησε στα χέρια του πολυβραβευμένου συμπατριώτη της Ρόμπερτ Κονόλι να μετατραπεί σε ένα καλογραμμένο, στρωτό θρίλερ μυστηρίου με άριστο μοντάζ και εξαιρετική φωτογραφική σύλληψη του άνυδρου τοπίου της ενδοχώρας της αχανούς ηπείρου. Όσο προχωρά η εξέλιξη της πλοκής τόσο περισσότερο ο θεατής υποβάλλεται σε ένα κλίμα απόλυτης ξηρασίας ψυχών και σωμάτων. Καθώς σταδιακά αποκωδικοποιούνται τα μυστήρια του παρόντος από τις αναδρομές στη μνήμη και την εφηβική ηλικία του ήρωα, διαλύεται κάθε αυταπάτη περί καλών και κακών και όλοι έρχονται να πάρουν τη θέση που τους αναλογεί σε μια τραγωδία γεμάτη ανατροπές και αποκαλύψεις.

Ανάμεσα σε ένα απόλυτα επαρκές καστ ξεχωρίζει ο γερμανοκροατικής καταγωγής Αυστραλός σούπερσταρ Έρικ Μπάνα που εδώ επιστρέφει στην πατρίδα του για να θριαμβεύσει καλλιτεχνικά, μετά από την όχι και τόσο ιδανική αξιοποίηαη που του έγινε στο Χόλιγουντ, ερμηνεύοντας με δύναμη ένα χαρακτήρα γεμάτο σκιές και γκρίζες αποχρώσεις. Γιατί, σε μια πόλη που βίωσε την τραγωδία και που τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, ακόμη και αυτός ο «από μηχανής θεός» από τη μεγαλούπολη κάθε άλλο παρά θεός είναι τελικά. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 02.09.21