Μια αγκαλιά τραγούδια για την Πάτρα

Από τον Τάσο Ντερτιλή

Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου παρακολουθήσαμε την συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Η καθιερωμένη πλέον συναυλία που φέτος συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είχε σκοπό την ενίσχυση των φτωχών και αδυνάμων της πόλης και αν κρίνουμε από το μεγάλο πλήθος που κατέκλυσε το Στάδιο (τηρουμένων πάντα των μέτρων και των αποστάσεων), ο σκοπός μάλλον επετεύχθη.

Και πώς να μην επιτευχθεί όταν δύο υπέροχοι καλλιτέχνες όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ταξίδεψαν μέχρι εδώ για να χαρίσουν «Μια αγκαλιά τραγούδια» στους πολυάριθμους φίλους τους. Οι δύο καλλιτέχνες προσφέρθηκαν να φέρουν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της συναυλίας το πρόγραμμα με το οποίο περιόδευσαν με μεγάλη επιτυχία το φετινό καλοκαίρι.

Οι δύο τους, ένωσαν φέτος για πρώτη φορά τις φωνές τους και τα τραγούδια τους και δημιούργησαν ένα υπέροχο δίωρο μουσικό ταξίδι γεμάτο θετική διάθεση και αύρα καλοκαιριού. Από το «Διθέσιο» και το «Πάρτυ» , στη «Γιορτή» και το «Χέρια ψηλά». Και από το «Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί» και το «Χορεύω» στα ολοκαίνουργια «Νικητές Χαμένοι» και «Κανένας μόνος», η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης παρέα με 7 υπέροχους μουσικούς ξεσήκωσαν ακόμη και τους κληρικούς που παρακολουθούσαν τη συναυλία και προκάλεσαν μεγάλο ενθουσιασμό στις κερκίδες. Πώς να αντισταθεί κανείς στο φαινόμενο Άλκηστις που αψηφά το χρόνο, αλωνίζοντας τη σκηνή σαν μικρό κορίτσι με τη χαρακτηριστική κρυστάλλινη φωνή της να μαγεύει μικρούς και μεγάλους αλλά και στη χαρούμενη διάθεση και την έμπειρη σκηνική παρουσία του Μιχάλη Χατζηγιάννη που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία σαν συνθέτης-τραγουδιστής και εδώ έχει μια καταπληκτική σκηνική χημεία με την τεράστια Άλκηστη!

Στο τέλος της βραδιάς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, βαθιά συγκινημένος, απευθυνόμενος προς όλους πού ήρθαν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια με τόση θέρμη ψυχής, τους ευχαρίστησε τονίζοντας ότι προσφέροντας στους αδελφούς μας τους ελαχίστους, προσφέρουμε στον ίδιο τον Θεό. Επίσης ευχαρίστησε από καρδιάς τους δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο το έργο της Εκκλησίας και τους πρόσφερε ως ευλογία από μια εικόνα του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας. Στο τέλος έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη και έκλεισε με τους στίχους του Ελύτη «…Τῆς δικαιοσύνης Ἣλιε νοητέ καί μυρσίνη ἐσύ δοξαστική. Μή παρακαλῶ σᾶς μη, λησμονᾶτε τή χώρα μου…»

Αν όχι η καλύτερη, πάντως η πιο ουσιαστική συναυλία για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Ευχαριστούμε πολύ την εξαιρετική Φαύστα Φραντζή του Patras Events.gr για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Ευχαριστούμε επίσης τον αεικίνητο Νίκο Ελευθερίου από το Πατρινόραμα για την πολύτιμη συνδρομή του στο ρεπορτάζ μας. 

Στη συναυλία έπαιξαν οι μουσικοί:

Θωμάς Κοντογεώργης | Πιάνο

Σόλωνας Αποστολάκης | Keyboards

Πέτρος Βαρθακούρης | Mπάσσο

Παντελής Ντζιάλας | Κιθάρες

Σοφία Ευκλείδου | Τσέλο

Κώστας Μυλωνάς | Drums

Τάκης Βασιλείου | Κρουστά