Η πρεμιέρα της Monica Bellucci στο Ηρώδειο

Μετά από αναμονή ενός χρόνου λόγω της πανδημίας, είδαμε επιτέλους το θεατρικό ντεμπούτο της αιθέριας Μόνικα! 

H Ιταλίδα σταρ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τομ Βολφ και με τους μαγικούς ήχους της Καμεράτας του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μάγεψε με την αισθαντική ερμηνεία της το κοινό της Αθήνας, που δεν σταματούσε να τη χειροκροτεί.  Και δικαίως, αφού πέτυχε να ξεπεράσει τη δυσκολία της ενσάρκωσης μιας πληθωρικής εξωτερικά προσωπικότητας όπως η Μαρία Κάλλας και να ξεδιπλώσει τον ευαίσθητο και εύθραυστο εσωτερικό κόσμο μιας κορυφαίας καλλιτέχνιδας του 20ου αιώνα και να τονίσει αυτή ακριβώς τη μελαγχολική μοναξιά της κορυφής, κάνοντας εντελώς δικό της το ύφος των επιστολών της μεγάλης ντίβας προς συγγενείς και αγαπημένους φίλους.

Αυτή η αισθαντική ερμηνεία από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και συνεχίστηκε με μια μια sold out περιοδεία όπου και αν ανέβηκε.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης εξαιρετικής ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1976).

Τη μετάκληση στο Ηρώδειο εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, πλαισιώνοντας μουσικά την μεγάλη σταρ με τους ήχους της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

Η Monica Bellucci, στα παρασκήνια μετά την παράσταση, με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο της ΛΥΚΟΦΩΣ

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη, ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και πολλοί άλλοι επίσημοι και επώνυμοι.

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» ευχαριστεί τους Χορηγούς της εκδήλωσης  Spanos S.A., Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Θεονη, Fantinel, Panas group, Aegean, Antoinette Koutsouradi.

Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά. 

ΙΝΦΟ

«Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» 

Τελευταία παράσταση απόψε 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ηρώδειο.

Ώρα έναρξης 21.00 |

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά 

Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους. 

Εξασφαλίστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο  

https://www.ticketservices.gr/event/monica-bellucci-maria-callas-2021/ 

Δείτε το video-μήνυμα της Ιταλίδας σταρ προς το ελληνικό κοινό εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=7QLppCRdEuE