Θέατρο Τέχνης: Orestea από το Sardegna Teatro

Μετά τον εξαιρετικό “Macbettu” (μια «σαρδηνιακή» εκδοχή του ‘Μάκμπεθ’ του Σαίξπηρ από    τον Alessandro Serra) που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του «ITALIAN FOCUS» που διοργάνωσε το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν τον Οκτώβριο 2019 προσκαλώντας στην Ελλάδα θέατρα της Κάτω Ιταλίας, το Sardegna Teatro (Κρατικό Θέατρο της  Σαρδηνίας) επανέρχεται στο Θέατρο Τέχνης με αρχαίο ελληνικό κείμενο και ανοίγει την πρώτη μετα-covid χειμερινή σεζόν.  

6-7-8 Οκτωβρίου, ώρα 9μ.μ., θα δούμε στη Φρυνίχου 14, μια νέα παραγωγή της «Ορέστειας» (Orestea) που φέρει την υπογραφή και την πολύ ενδιαφέρουσα ματιά ενός επίσης ταλαντούχου σκηνοθέτη-συγγραφέα και σταθερού συνεργάτη του Sardegna Teatro, του Valentino Mannias. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόβες για αυτή τη νέα εκδοχή της Ορέστειας για έξι ερμηνευτές, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020 στο πλαίσιο των residencies που διοργανώνει στην Μονεμβασιά η Between the Seas.  Η παράσταση έκανε μόλις πρεμιέρα στη Σαρδηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και έρχεται στην Αθήνα σε συνεργασία του Θεάτρου Τέχνης με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Ιταλική Πρεσβεία (Project Tempo Forte). 

Η γέννηση της δημοκρατίας, η σχέση του ιδιωτικού με το δημόσιο, η σχέση ανδρών- γυναικών, η επίγεια και η «άλλη ζωή», είναι κάποια από τα ζητήματα στα οποία εστιάζει η νέα πρόταση του Sardegna Teatro που θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους για τρεις μοναδικές παραστάσεις στη σκηνή της Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία: Valentino Mannias

Βοηθός σκηνοθέτη: Ida Treggiari

Πρωτότυπη μουσική και σχεδιασμός ήχου: Luca Spanu

Συνεργασία στη δραματουργία : Emilia Agnesa

Με τους: Maria Grazia Sughi, Lea Gramsdorff, Fabiano Fantini, Guiseppe Palasciano, Marina Occhionero, Valentino Mannias.

Σκηνογράφος :  Tiziano Fario   

Light designer: Loic François Hamelin

Μηχανικός ήχου:  Alessandro Pulloni

Κοστούμια: Serena Trevisi Marceddu

Συμπαραγωγή: Sardegna Teatro- CSS Teatro Stabile di Innovazione del Friuli Venezia Giulia

Με την υποστήριξη των:  Ιταλική Πρεσβεία της Αθήνας Project Tempo Forte, Ίδρυμα της Σαρδηνίας,  Between the Seas (Αθήνα/Νέα Υόρκη)

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Maurizio Schmidt, “Sotziu Tenore Nugoresu”,  Emanuele Garau

 

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.sardegnateatro.it/spettacolo/orestea

 

ΙΝΦΟ

ΟΡΕΣΤΕΙΑ του Αισχύλου

από το Sardegna Teatro 

6, 7, 8 Οκτωβρίου και ώρα 21.00

Διάρκεια: περίπου 100’ 

Προπώληση

https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/texnis/orestea/ 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ-ΦΡΥΝΙΧΟΥ

Φρυνίχου 14, Πλάκα 

Το Θέατρο Τέχνης θα λειτουργήσει ως covid free χώρος, υποδεχόμενος αποκλειστικά θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.