Θέατρο Δρόμος: Πρώτη γνωριμία με μια νέα θεατρική ομάδα

Παραπάνω από ένα χρόνο κράτησε η αναμόρφωση του χώρου που στέγαζε παλιότερα το Θέατρο Μπιπ. Η αρχιτέκτονας Ρένα Σανταμούρη και ο σκηνοθέτης Εμμανουήλ Μαύρος δούλεψαν με μεράκι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας για να μας παρουσιάσουν σήμερα μια μοντέρνα θεατρική στέγη, ένα χώρο πρωτοποριακό που έχει ποτισθεί με τη θετική τους αύρα και σύμφωνα με τους ίδιους σχεδιάστηκε στα πρότυπα των μικρών alternative underground theatres του Λονδίνου έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: να δώσει «ελεύθερο βήμα έκφρασης σε όλους» εφαρμόζοντας στην πράξη τη ρήση του Καζαντζάκη «ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος»!

Εκτός από Θεατρικές Παραστάσεις και το Θεατρικό Εργαστήρι του, ο Δρόμος θα φιλοξενεί κινηματογραφικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, παρουσιάσεις βιβλίων, Θεατρικά και Λογοτεχνικά Αναλόγια και κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, με το φουαγιέ του να αποσκοπεί να γίνει ένα στέκι τεχνών, ένας τόπος συνάντησης ψυχαγωγίας και λόγου με συντροφιά τον καλό καφέ και ποτό.

Μια στέγη τέχνης λοιπόν που έρχεται να προστεθεί σε μια «ιερή» για το Θέατρο γειτονιά αφού στην παρακάτω γωνιά του δρόμου στεγαζόταν το θρυλικό Θέατρο της οδού Κυκλάδων του αείμνηστου Λευτέρη Βογιατζή.

Το Θέατρο Δρόμος στεγάζει μόνιμα την Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ (Medea Theatre Group) αλλά είναι έτοιμο και φιλοδοξεί να στεγάσει όλες τις ομάδες και τους δημιουργούς που θέλουν να αναδείξουν τη δουλειά τους γράφοντας ο καθένας μια διαφορετική ιστορία Δρόμου…

Η Θεατρική ομάδα ΜΗΔΕΙΑ ιδρύθηκε λίγο μετά το πρώτο lockdown του 2020 από τον σκηνοθέτη Εμμανουήλ Μαύρο με στόχο την παραγωγή έργων κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου αλλά και τον πειραματισμό πάνω στη σύνθεση ολοκληρωμένων καλλιτεχνικών προτάσεων. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Σημαίνει ψάξιμο, δημιουργικές ανατροπές, ξαναδιάβασμα των κλασσικών με το νου στη σύγχρονη δυστοπία που βιώνουμε, σύνθεση παραστατικών και ψηφιακών τεχνών, με λίγα λόγια: δεν πρόκειται κανείς να πλήξει διαβαίνοντας την πόρτα της Αγίου Μελετίου 25.

Η αρχή γίνεται με ένα συγκλονιστικό μονόλογο γεμάτο χιούμορ, αγωνία και ανατροπές, την Άννα της Σαμ Πότερ με την Παναγιώτα Αβραμοπούλου στο ρόλο μιας 18χρονης ανύπαντρης μητέρας που μεγαλώνει μόνη το παιδί της μέχρι που ανακαλύπτει κάτι που ανατρέπει όλη της τη ζωή.

Περισσότερα για την Άννα ΕΔΩ

Στη συνέχεια ανεβαίνει το «Παλέρμο», μια αστυνομική κωμωδία ανατροπών που έγραψε η Παναγιώτα Αβραμοπούλου και σκηνοθετεί ο Εμμανουήλ Μαύρος ενώ λίγο αργότερα η Ομάδα ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Έντγκαρ Άλλαν Πόε «Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ».

Για όλα αυτά όμως αλλά και για τα έργα άλλων ομάδων που θα φιλοξενηθούν στο Δρόμο καθώς και για τα προσεχή σχέδια θα μιλήσουμε αναλυτικά αργότερα.

Μέχρι τότε κάτι μας λέει ότι θα γίνουμε θαμώνες σε έναν από τους πιο νεανικούς θεατρικούς χώρους που διαθέτει αυτή η πόλη.

ΙΝΦΟ

Θέατρο Δρόμος

Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα

Τηλ. 210 8818906 

www.dromostheatre.gr 

Email: [email protected] 

Σημαντική σημείωση:

Κατά την είσοδό τους στο θέατρο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης, καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).  Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της παράστασης και της παραμονής των θεατών σε όλους τους χώρους του θεάτρου.