À La Carte

Παραγωγή: Ελλάδα 2021 

Διάρκεια: 12’ 16’’ 

* * * ½ 

Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Δεληγιάννης και Βασίλης Τσιουβάρας 

Με τους Χρήστο Στέργιογλου και Αντώνη Μποσκοΐτη 

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Υπουργός Υγείας καλείται σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, για να καλύψει ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Στον αέρα, αυτός και ο δημοσιογράφος, περπατούν σε τεντωμένο σχοινί, εξαιτίας των αποκαλυπτικών αντιδράσεων των ακροατών, και την πίεση από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την κυβέρνηση...

 

Σπάνια πλέον έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια μικρού μήκους ταινία σε εμπορικό κύκλωμα προβολής. Έχουμε ξεχάσει ότι και οι μικρού μήκους ταινίες για τη μεγάλη οθόνη προορίζονται και όχι μόνο για τα κυκλώματα των φεστιβάλ και τις ειδικές τηλεοπτικές εκπομπές. Ήταν λοιπόν πολύ ευχάριστη η έκπληξή μας όταν μια ταινία που ξεχωρίσαμε κατά την προβολή της στο διαγωνιστικό τμήμα του 27ου Athens International Film Festival Νύχτες Πρεμιέρας, κέρδισε τη σπάνια ευκαιρία να κριθεί από το κοινό, προβαλλόμενη σε κανονική προβολή στον ιστορικό Κινηματογράφο ΑΣΤΥ.

Χαρήκαμε ακόμη περισσότερο επειδή την είχαμε απολαύσει αφάνταστα, τόσο για την ευρηματικότητά της, την οικονομία των εκφραστικών μέσων της, το αποτελεσματικό μοντάζ της και το κατάμαυρο χιούμορ της όσο και για το αξέχαστο πορτραίτο πολιτικού οπορτουνισμού που καταφέρνει να μας δώσει ο πάντα υπολογίσιμος Χρήστος Στέργιογλου. Για να μη σχολιάσουμε την ένοχη απόλαυση του να βλέπεις έναν αξιόλογο δημοσιογράφο όπως ο Αντώνης Μποσκοϊτης να σκιτσάρει ένα διαπλεκόμενο «συνάδελφο» του.

‘Ετσι λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει τη διεθνή φεστιβαλική του πορεία, το «A' la carte» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα είναι εδώ για την απόλαυσή μας. 

Διανομή: AMA FILMS 

Η ταινία προβάλλεται στο ΑΣΤΥ της οδού Κοραή από 07.10.21, πριν την προβολή της βραβευμένης Κορεάτικης ταινίας «Η Γυναίκα που έφυγε» 

Παρακάτω το teaser 


ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο: Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσιος Ευθυμιόπουλος

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Ήχος: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Κοστούμια: Χαρά Μπαγκουράκη

Παραγωγοί: Ιωάννα Σουλτάνη (Soul Productions), Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας

Εταιρεία Παραγωγής: Soul Productions

Εταιρεία Συμπαραγωγής: Authorwave

Γλώσσα: Ελληνικά

Εικόνα: Έγχρωμη DCP 1.85

Ήχος : DOLBY SURROUND - 2K FLAT