Εκδήλωση και έκθεση για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού, οργανώνουν μία σημαντική εκδήλωση-έκθεση με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στις 20 Οκτωβρίου 2021, με τίτλο «Είδα τη Νίκη τη Μεγάλη, τη Νίκη την Παντοτινή». 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, στις 19.30 στο Μουσείο Φιλελληνισμού.

Το Μουσείο παρουσιάζει έκθεση από πίνακες, αντικείμενα φιλελληνικής τέχνης και τεκμήρια σχετικά με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου σε διάλογο με γλυπτά του Μηνά Μαυρικάκη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κυρία Ίρις Κρητικού.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα παραστούν απόγονοι του Βρετανού Ναυάρχου Codrington, επικεφαλής του συμμαχικού στόλου κατά την ιστορική ναυμαχία, του Γάλλου Ναυάρχου de Rigny (επικεφαλής του Γαλλικού στόλου) και του Ρώσου Ναυάρχου Anjou Pyotr Fedorovich, κυβερνήτη της ναυαρχίδας του Ρωσικού στόλου, οι οποίοι θα τιμηθούν με δίπλωμα και με το μετάλλιο Lord Byron.

Παράλληλα, θα παρουσιασθεί συναυλία Φιλελληνικής μουσικής του 19ου αιώνα, αφιερωμένη στην επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που οργανώνει η ΕΕΦ σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘Οι Φίλοι της Μουσικής’. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Το Μουσείο παρουσιάζει την εξέλιξη του φιλελληνισμού από την Αναγέννηση έως σήμερα, με έμφαση στη συμβολή του στην εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού.

Το Μουσείο υποστηρίζει την κλασική παιδεία, την εξέλιξη της ανθρωπότητας στη βάση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού και τον διαρκή Φιλελληνισμό.

Οι συλλογές του Μουσείου τεκμηριώνουν την επίπτωση που είχε η Ελληνική παιδεία και ο Ελληνικός πολιτισμός στις τέχνες, την πολιτική, την δημιουργία και την κοινωνική πρόοδο από την Αναγέννηση έως σήμερα.

 

ΙΝΦΟ

«Είδα τη Νίκη τη Μεγάλη, τη Νίκη την Παντοτινή»

Μουσείο Φιλελληνισμού,

Ζησιμοπούλου 12, 11524 Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 21 Οκτωβρίου 2021-30 Ιανουαρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη-Κυριακή, 10.00-18.00

Πληροφορίες: κ. Άννα Ρόζα, email: [email protected], τηλ. +302108094750

WWW.PHMUS.ORG

 

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19