Red Notice

Παραγωγή: ΗΠΑ 2021 

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Κωμική Περιπέτεια

* * ½

Σκηνοθεσία: Rawson Marshall Thurber

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos, Ivan Mbakop, Vincenzo Amato, Rafael Petardi.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο ειδικός πράκτορας του FBI Τζον Χάρτλι αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να καταδιώκει τους πιο περιβόητους ληστές έργων τέχνης. Μετά από μια ριψοκίνδυνη καταδίωξη κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στο Μουσείο της Ρώμης, αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν διάσημο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ με στόχο να πιάσουν την πιο περιζήτητη ληστή έργων τέχνης, με το όνομα “The Bishop” (Γκαλ Γκαντότ). Η συνεργασία αυτή θα τους φέρει ανυπόφορα κοντά καθώς θα ταξιδεύουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να πετύχουν το στόχο τους.

Τρεις αγαπημένοι Χολιγουντιανοί superstars ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα ταλέντα τους σε μια κοσμοπολίτικη αστυνομική περιπέτεια, ανάμεσα σε χιουμοριστικό Mission Impossible και περιπέτεια του Τζέισον Στέιθαμ με αναβαθμισμένα production values. Δύναμη, χιούμορ και γοητεία ζωντανεύουν μια πολυφορεμένη από καταβολής Χόλιγουντ συνταγή και την κάνουν να λειτουργήσει παρά τις κάποιες εμφανείς σεναριακές απιθανότητες.

Ο σκηνοθέτης του Ουρανοξύστη (αλλά και του ανεκδιήγητου Central Intelligence) Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ καταφέρνει εδώ να μαζέψει τα ετερόκλητα υλικά του σε ένα αρκετά λειτουργικό σύνολο, παίζοντας με τις περσόνες των ηθοποιών του και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ερμηνευτική τους χημεία.  

Όπως σημειώνει ο ίδιος σχετικά με τη συνεργασία του με τον Ντουέιν Τζόνσον, «Το να δουλεύει κανείς με τον Ντουέιν, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός σταρ στον κόσμο, θέτει τον πήχη πολύ ψηλά. Κάθε φορά, προσπαθώ να του δείχνω κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ». Εντάξει κύριε Θάρμπερ κόψτε κάτι. Καλά περάσαμε, διασκεδάσαμε αλλά δεν τρελαθήκαμε κιόλας. Τα 200 εκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού τα αναδείξατε και το Netflix ως παραγωγός θα τρίβει τα χέρια του. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι (πιο μεγάλοι) που το ίδιο έργο το έχουν κάνει καλύτερα και με λιγότερα λεφτά.

Καλή σας διασκέδαση! 

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 04.11.21