Ghostbusters: Afterlife - Ghostbusters: Legacy

Παραγωγή: ΗΠΑ  2021 

Σε συμπαραγωγή με τον Καναδά 

Διάρκεια: 124 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

* *

Σκηνοθεσία: Jason Reitman

Πρωταγωνιστούν: Carrie Coon, Paul Rudd, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Logan Kim, Celeste O'Connor, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts, Sigourney Weaver, Bob Gunton, J.K. Simmons, Shawn Seward.

ΣΥΝΟΨΗ: Μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της μετακομίζει από το Σικάγο σε μια επαρχιακή πόλη της Οκλαχόμα, σε μια εγκαταλειμμένη φάρμα που κληρονόμησε από τον μακαρίτη πατέρα της. Σ αυτή τη φάρμα με την περίεργη φήμη πρόκειται να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο κυνηγιού φαντασμάτων, κάτι που οι νέοι ένοικοι θα ανακαλύψουν στην πορεία με εκρηκτικό τρόπο.

Ο Jason Reitman αφήνει για λίγο στην άκρη τις κοινωνικοπολιτικές κομεντί που τον έκαναν γνωστό για να πραγματοποιήσει ένα παιδικό του όνειρο. Να αναβιώσει το θρυλικό σύμπαν των Ghostbusters που έκαναν τον πατέρα του Ivan διάσημο σε όλη την υφήλιο πίσω στη δεκαετία του 80. Πατέρας και γιος συνεργάζονται εδώ σαν παραγωγός και σκηνοθέτης αντίστοιχα σε μια αναβίωση που μεταφέρει τη δράση από τη φαντασμαγορική Νέα Υόρκη στα χωράφια της Οκλαχόμα, συνδέοντας τους θρυλικούς Ghostbusters με μια ταλαίπωρη οικογένεια που ψάχνει να βρει στον ήλιο μοίρα, ανακαλύπτοντας στην πορεία ένα ξεχασμένο οικογενειακό παρελθόν που τη συνδέει με τη δράση εκείνων των παλιών κυνηγών φαντασμάτων. Φαντασία, οικογενειακή κομεντί και φαντασμαγορικά εφέ μπαίνουν στην υπηρεσία μιας ξέφρενης sci-fi περιπέτειας που λίγη σχέση έχει με τους παλιούς Ghostbusters και περισσότερη με το τηλεοπτικό σύμπαν του Stranger Things ο πρωταγωνιστής του οποίου μετατρέπεται εδώ σε ζωντανή απότιση φόρου τιμής μια και ο Finn Wolfhard κρατά το ρόλο του μεγάλου γιου της οικογένειας.

Η ταινία είναι συχνά κεφάτη, διασκεδαστική και συναρπαστική αλλά δυστυχώς ο υιός Reitman παραείναι σοβαρός για να μπορέσει να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στο χιούμορ, την δράση και τον τρόμο. Όλα τα συστατικά της συνταγής για ένα επιτυχημένο reboot είναι εδώ αλλά αναζητείται ο κατάλληλος chef να τα σερβίρει στην κατάλληλη δοσολογία. Ακόμη κι έτσι μπορεί να βρει ένα κάποιο κοινό. Τώρα γιατί το Afterlife του πρωτότυπου τίτλου μετατράπηκε σε Legacy στον Ελληνικό, θα σας γελάσω… 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 02.12.21