Χαμός στο Ι.ΣΩ.ΜΑ.: To Grand Magazine πάει Θέατρο

Η πολυβραβευμένη βρετανική κωμωδία «THE PLAY THAT GOES WRONG» που σπάει ταμεία και φέτος σε όλον τον κόσμο, έρχεται και στην Αθήνα και μάλιστα «δια χειρός»... Μάρκου Σεφερλή! 

Με τον ελληνικό τίτλο «Χαμός στο Ι.ΣΩΜ.Α.», η διασκευή της θεότρελης και ανατρεπτικής αυτής παράστασης, προκαλεί μεγάλο «χαμό» πάνω, αλλά και κάτω από τη σκηνή του θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ και μάλιστα με την ενεργή συμμετοχή του κοινού! 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Ινστιτούτου Σωματικής Αγωγής (Ι.ΣΩΜ.Α.) αποφασίζει να ανεβάσει ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα κι έχει τίτλο «Φόνος στην έπαυλη Τζέιμσον». Εγκλήματα, ίντριγκες, πάθη, τέσσερις πιθανοί δολοφόνοι κι ένας Επιθεωρητής (Μάρκος Σεφερλής), ο οποίος καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτήν την παράσταση τόσο ενδιαφέρουσα. Μια παράσταση, στην οποία τίποτα δυστυχώς δεν λειτουργεί σωστά. Πόμολα βγαίνουν, πόρτες ξηλώνονται, παράθυρα σπάνε, πατάρια πέφτουν, πολυέλαιοι εκρήγνυνται, μέχρι που στο τέλος γκρεμίζεται ολόκληρο το σκηνικό!

Κυριολεκτικά επικρατεί... ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ Ι.Σ.Ω.Μ.Α. 

Ο Μάρκος Σεφερλής επέστρεψε στη σκηνή του αγαπημένου του Περοκέ, με πολύ μεγάλα κέφια και με ένα έργο που ακόμη και τίποτα να μην του πείραζε κατά τη διασκευή του προκειμένου να γίνει πιο «αναλώσιμο» για την Ελληνική αγορά, δεν υπήρχε περίπτωση ο θεατής να μην χτυπηθεί στο κάθισμα. Πόσο μάλλον που, με βάση την παραπάνω σπαρταριστή πλοκή, ο δημοφιλής αλλά και με πολυάριθμους «εχθρούς» κωμικός στήνει μια παράσταση ποταμό, διάρκειας άνω των τριών ωρών, όπου λεκτικά και οπτικά gag συνδυάζονται με ξέφρενους ρυθμούς και με όλο το γνωστό προσωπικό χιούμορ του να περνάει στην αίθουσα και να επιστρέφει σαν αντίλαλος μαζικού γέλιου. Δεν ξέρω πως θα φαινόταν στους Άγγλους συγγραφείς το κατά Σεφερλή ανέβασμα του «Θεατρικού Έργου που πάει στραβά» αλλά στην παράσταση που παρακολουθήσαμε το μόνο που πήγε στραβά ήταν η τήρηση της κακώς εννοούμενης πολιτικής ορθότητας. Όλα ήταν εξαντλητικά κουρδισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ακόμη και οι περιβόητοι βέβηλοι αυτοσχεδιασμοί του Σεφερλή, αν και αρκετά μετριασμένοι, φάνηκαν να τίθενται αρμονικά στην υπηρεσία της πλοκής και να μην αποδυναμώνουν το ρυθμό της παράστασης.

Ένας απίστευτος Επιθεωρητής Σεφερλής, ανάμεσα σε Πίτερ Σέλερς, Μπένι Χιλ και Αστυνόμο Μπέκρα, ένας φοβερός μπάτλερ με τη μορφή και το άψογο κωμικό timing του μόνιμου συνεργάτη του Σεφερλή, του Γιάννη Καπετάνιου, και ένα πολύ ταλαντούχο νεανικό καστ που μοιάζει να απολαμβάνει στο μέγιστο κάθε στιγμή πάνω στη σκηνή, αναλαμβάνουν να υποδυθούν (με μεγάλη επιτυχία) ένα σύνολο ταλαίπωρων ερασιτεχνών που προσπαθούν να κάνουν θέατρο με καταστροφικά αποτελέσματα. Ακριβώς το αντίθετο από το σούπερ κωμικό αποτέλεσμα που προκύπτει στη σκηνή του Θεάτρου Περοκέ που μετατρέπεται κάθε βράδι σε ερείπιο για τις ανάγκες της παράστασης-μέσα-στην-παράσταση. Οι θεατές, στην παράσταση που παρακολουθήσαμε, φάνηκαν πάντως να καταδιασκεδάζουν μέχρις τελικής πτώσης αυτόν τον  κωμικό μαραθώνιο! 

Να σημειωθεί ότι στην επίσημη πρεμιέρα, αντί εισιτηρίου, οι θεατές καλούνταν να αγοράσουν και να προσκομίσουν είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης προκειμένου να διανεμηθούν σε φτωχούς συμπολίτες μας.   

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

Συγγραφείς: HENRY LEWIS - JONATHAN SAYER - HENRY SHIELDS

Διασκευή: ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σκηνικά: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΛΙΔΗ

Κοστούμια: ΣΥΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ

Φωτισμοί: ΑΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

Μουσική Επιμέλεια: ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

Μουσική Τραγουδιού Παράστασης: ΑΛΚΗΣ ΑΦΕΝΤΑΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΖΑΜΙΑ

Μια παραγωγή του Comedy Factory

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΜΑΛΛΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ

ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΙΝΦΟ

Έναρξη παραστάσεων

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη & Πέμπτη 19:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 17:00 και 21:00

Κυριακή 17:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Από 12 €

 

Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ

Οδυσσέως 2, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα

Μετρό: Στάση Μεταξουργείο

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ

Δευτέρα & Τρίτη από 11:00 έως 19:00

Τετάρτη & Πέμπτη από 11:00 έως 21:00

Παρασκευή έως Σάββατο από 11:00 - 22:00

Κυριακή από 11:00 - 21:00 (Κυριακή 26/12 & 2/1 έως τις 22:00)

Τηλέφωνα ταμείων

Τ: 210 52 400 40 - 210 52 32 132

Προπώληση εισιτηρίων μέσω Viva.gr:

https://www.viva.gr/tickets/theater/chamos-sto-isoma/?fbclid=IwAR1yZIDswqkFZU82nds03gNoeT2Vor7riW0OlQKqqn5-Uc331AEb_3HLMSA

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο χώρος θα λειτουργεί ως ‘’αμιγής’’, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, σύμφωνα με τα μέτρα που θέσπισε η Ελληνική κυβέρνηση. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο όσο και καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Θεάτρου.

Δείτε παρακάτω στη Gallery περισσότερες φωτογραφίες από την παράσταση!