Firestarter – Πύρινη Οργή

Παραγωγή: ΗΠΑ 2022 

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Τρόμου

* *

Σκηνοθεσία: Keith Thomas

Πρωταγωνιστούν: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon, Michael Greyeyes, Gloria Reuben, Kurtwood Smith, John Beasley, Tina Jung.

ΣΥΝΟΨΗ: Η 11χρονη Τσάρλι είναι ένα ιδιαίτερο κορίτσι. Εδώ και δέκα χρόνια οι γονείς της, βιώνουν μια διαρκή καταδίωξη, προσπαθώντας να την κρύψουν από μια μυστηριώδη κρατική υπηρεσία που επιδιώκει τον έλεγχο των πυροκινητικών της δυνάμεων, αποτέλεσμα πειραμάτων που υπέστησαν οι γονείς της. Όσο όμως η Τσάρλι μεγαλώνει, ο έλεγχος των δυνάμεών της γίνεται όλο και πιο δύσκολος ενώ ένας μυστηριώδης πράκτορας ανακαλύπτει τα ίχνη της οικογένειας και επιχειρεί να παγιδεύσει την Τσάρλι που όμως έχει διαφορετικά σχέδια.

Μια νέα διασκευή του κλασικού θρίλερ του Στίβεν Κινγκ, με τη συνεργασία στην παραγωγή της διάσημης εταιρείας τρόμου Blumhouse. Ξεχνώντας την απόλυτα αποτυχημένη μεταφορά του 1984, ξαναβρίσκουμε εδώ σε πιο σύγχρονη βερσιόν και με απόσταση 42 χρόνων πια από την έκδοση του μυθιστορήματος του Κινγκ, την μικρή φλογισμένη Τσάρλι και την ταλαιπωρημένη από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες οικογένεια της.

Το αξιοπρεπές σενάριο του Σκοτ Τιμς κρατά τη στοιχειώδη πλοκή του βιβλίου, δίνοντας έμφαση τόσο στους άρρηκτους συναισθηματικούς δεσμούς μιας «ιδιαίτερης» οικογένειας όσο και στους υποκριτικά σκοτεινούς μηχανισμούς της εξουσίας και παραδίδοντας μια σφιχτοδεμένη αν και όχι και τόσο πρωτότυπη ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στον τρόμο και τη συγκίνηση. Η σκηνοθεσία του Κιθ Τόμας ακολουθεί χαμηλούς έως και σκοτεινούς τόνους αλλά και μια αποσπασματική «πλατφορμέ» αφήγηση που δεν αφήνει την ιστορία να αναδείξει όλη της την πύρινη μεγαλοπρέπεια. Το ερμηνευτικό δίδυμο πατέρα και κόρης (ένας ώριμος Ζακ Έφρον και μια ταλαντούχα έφηβη Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ) καταφέρνει να εντυπωσιάσει και να κρατήσει τον θεατή σε αγωνία για την τύχη αυτής της υπό διωγμό οικογένειας.  Αποδεκτό σαν σύνολο, το φιλμ απογειώνεται κατά διαστήματα από την υποβλητική μουσική που έγραψε ο Τζον Κάρπεντερ σε συνεργασία με τους συνθέτες του Halloween, Κόντι Κάρπεντερ και Ντάνιελ Ντέιβις. Όπως πάντα, ο παλιός είναι αλλιώς..

Διανομή: Tulip Entertainment

Στις αίθουσες από 12.05.22