La Fille au Bracelet – Το Κορίτσι με το Βραχιόλι

Παραγωγή: Γαλλία 2019 

Σε συμπαραγωγή με το Βέλγιο

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Δικαστικό Δράμα

* * *

Σκηνοθεσία: Stéphane Demoustier

Πρωταγωνιστούν: Melissa Guers, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Anaïs Demoustier,  Annie Mercier, Pascal Garbarini, Paul Aïssaoui-Cuvelier, Carlo Ferrante, Anne Paulicevich, Victoria Jadot, Mikaël Halimi, Léo Moreau.

ΣΥΝΟΨΗ: Η 16χρονη Λιζ βρίσκεται στην παραλία μαζί με την οικογένειά της, όταν καταφτάνει η αστυνομία και τη συλλαμβάνει για τον φόνο της καλύτερής της φίλης. Δυο χρόνια μετά και καθώς η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει, η Λιζ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο πατρικό της φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αν και τα στοιχεία που υπάρχουν δεν μοιάζουν αρκετά, η σχεδόν απαθής και ψύχραιμη στάση της Λιζ την καθιστά ύποπτη ακόμη και για τους ίδιους τους γονείς της. Είναι δυνατόν η κόρη τους να είναι τελικά ένοχη;

 

Φίλη; Ερωμένη; Φόνισσα; Σύμφωνα με το tagline της ταινίας καλούμαστε να αναμετρηθούμε με μια σχεδόν απαθή ηρωίδα της οποίας η συμπεριφορά δεν αφήνει πολλά περιθώρια έρευνας στο θεατή. Μια ηρωίδα συναρπαστική, μυστηριώδης, μια έφηβη φαμ φατάλ, σκιαγραφημένη σαν παζλ από το θαυμάσιο σενάριο του Στεφάν Ντεμουστιέ. Ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος μας παραδίδει ένα δικαστικό δράμα με όλα τα γνώριμα στοιχεία που αρέσουν στους φίλους του είδους αλλά και με ένα τεράστιο ερωτηματικό να πλανάται σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, απομακρύνοντας έντεχνα τον θεατή από την ασφάλεια ενός συμπεράσματος και ενισχύοντας το σασπένς μέχρι τελικής μονομαχίας των διαδίκων. Χαλαρό remake ενός γνωστού δικαστικού θρίλερ από την Αργεντινή, δίνει την έμφαση στον κοινωνικό περίγυρο, τους σχετικά χαλαρούς οικογενειακούς δεσμούς στα μεσοαστικά κοινωνικά στρώματα και το μυστήριο της εφηβικής ερωτικής ταυτότητας.

Άψογο σενάριο που τιμήθηκε με Σεζάρ και θαυμάσιες ερμηνείες με επικεφαλής την νεαρή Μελίσα Γκερς. Οι φίλοι του δικαστικού θρίλερ θα περάσουν πολύ καλά. 

Διανομή: Rosebud.21 

Στις αίθουσες από 12.05.22