Boîte noire - Το Μαύρο Κουτί

Παραγωγή: Γαλλία 2021 

Σε συμπαραγωγή με Βέλγιο 

Διάρκεια: 129 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

* * *

Σκηνοθεσία: Yann Gozlan

Πρωταγωνιστούν: Pierre Niney, Lou de Laâge, André Dussollier, Sébastien Pouderoux, Olivier Rabourdin, Guillaume Marquet, Mehdi Djaadi, Anne Azoulay, Aurélien Recoing, Grégori Derangère, André Marcon.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Ματιέ είναι ένας νέος και ταλαντούχος υπάλληλος του Κρατικού Γραφείου Αεροπορικών Ερευνών με αντικείμενο την ανάλυση μαύρων αεροπορικών κουτιών. Όταν του ανατίθεται η έρευνα για τα αίτια συντριβής ενός ολοκαίνουργιου αεροσκάφους, πριν προλάβει να ολοκληρώσει οι αρχές αποφασίζουν να κλείσουν την υπόθεση. Σίγουρος πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το ατύχημα, ο Ματιέ συνεχίζει την προσπάθεια να βρει αποδείξεις.

 

Αυτό που θα βρει, φυσικά και το φαντάζεται εξαρχής ο θεατής, αλλά δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα της έρευνας που έχει σημασία σε αυτό το πολιτικό θρίλερ όσο η δαιδαλώδης διαδρομή ενός αδέκαστου ήρωα μέσα από τα σκοτεινά μονοπάτια μιας διαπλοκής που αγγίζει ακόμη και την ίδια του την οικογένεια. Μιας διαδρομής στα αποσπασματικά ίχνη ενός ψηφιακού κόσμου τα οποία ο ήρωας καλείται να συνθέσει αριστοτεχνικά προκειμένου να ολοκληρώσει ένα παζλ αλήθειας αόρατης και άβολης.

Συναρπαστική αφήγηση, σκοτεινή και ατμοσφαιρική φωτογραφία, δυναμικό μοντάζ, χειρουργική ακρίβεια στην σκιαγράφηση ενός ήρωα σε συνεχή αμφισβήτηση της πραγματικότητας, με ψυχισμό εμφανώς πέρα από τα όρια της ισορροπίας, τον οποίο ενσαρκώνει εκπληκτικά ο Πιερ Νινέ, είναι οι κύριες αρετές ενός επιφανειακά μοντέρνου αλλά παλιομοδίτικου πλην συνεπούς θρίλερ, που κρατάει το θεατή σε εγρήγορση παρά το προβλέψιμο της κατάληξης.

Εγγυημένη καλοκαιρινή απόλαυση. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 12.05.22