To Hair σε μια μοναδική open air προβολή στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί να ζήσουμε όλοι μαζί φέτος το καλοκαίρι αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, στα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, το Λιμάνι και την πλατεία Αριστοτέλους. Να απολαύσουμε όλοι μαζί τη μαγεία των μιούζικαλ, κάτω από τα αστέρια! 

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 δίνουμε ραντεβού στο Λιμάνι, για να δούμε το περίφημο αντιπολεμικό μιούζικαλ Hair (1979) του σπουδαίου τσέχου δημιουργού Μίλος Φόρμαν, για τη ζωή μιας ομάδας «παιδιών των λουλουδιών» που προπαγανδίζουν τον έρωτα αντί για τον πόλεμο, την περίοδο που η Αμερική έχει εμπλακεί στην τρέλα του πολέμου του Βιετνάμ. Το Hair υπήρξε υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες, ανάμεσά τους για καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ, καθώς και για βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και αποτελεί μια γεμάτη φρεσκάδα ματιά στην ταραγμένη δεκαετία του ’60. Μια ταινία-κομψοτέχνημα, γεμάτη έρωτα, υπέροχες μουσικές και μοναδικές χορογραφίες.

Hair

(Δυτική Γερμανία - ΗΠΑ, 1979)

Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν / Milos Forman. Σενάριο: Gerome Ragni, James Rado, Michael Weller. Μουσική: Galt MacDermot. Με τους: John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo. Έγχρωμη, 121΄.

Ένας νεαρός επαρχιώτης, που τον έχουν στρατολογήσει για το Βιετνάμ, ζει την περιπέτεια της ζωής του όταν γνωρίζει μια παρέα χίπις. Έρχεται σε επαφή με έναν καινούριο κόσμο, του ελεύθερου έρωτα και των παραισθησιογόνων ουσιών και ανοίγουν και τα μάτια του στις πιο σκοτεινές πλευρές της ζωής που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές τάξεις, τον ρατσισμό και τη ζωή στις μεγάλες πόλεις, όταν ερωτεύεται μια όμορφη κοπέλα, την Σίλα.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/h6fdb3iSsyA

Λιμάνι, Προβλήτα Α, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στις 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Η προβολή Hair πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

 

Τον Σεπτέμβρη εξάλλου το Φεστιβάλ θα γιορτάσει την έναρξη της νέας σεζόν στην πλατεία Αριστοτέλους, σε μια κινηματογραφική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και χρώματα, με το μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ (1967). Μια γλυκόπικρη ιστορία που εκτυλίσσεται στο λιμάνι του Ροσφόρ, όπου οι εραστές συναντιούνται μοιραία, επανασυνδέονται ή χωρίζουν υπό την μουσική του Μισέλ Λεγκράν.

Οι δεσποινίδες του Ροσφόρ / Les demoiselles de Rochefort / Young Girls of Rochefort

(Γαλλία, 1967)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Ζακ Ντεμί / Jacques Demy. Μουσική: Michel Legrand. Με τους: Catherine Deneuve, George Chakiris, Françoise Dorléac. Έγχρωμη, 125΄.

Η Ντελφίν και η Σολάνζ είναι δύο γοητευτικές και πνευματώδεις εικοσιπεντάχρονες δίδυμες. Η ξανθιά Ντελφίν διδάσκει χορό και η κοκκινομάλλα Σολάνζ κάνει μαθήματα σολφέζ. Ζουν μέσα στη μουσική και ονειρεύονται να συναντήσουν τον μεγάλο έρωτα.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/jrLo43Rf8sI

Πλατεία Αριστοτέλους: Σεπτέμβριος 2022

Η είσοδος είναι ελεύθερη!