Νέα Masterclasses από τη Διεθνή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες

Ξεκινάει αυτό το Σάββατο 16 Ιουλίου με μια εντυπωσιακή συναυλία από δύο σολίστ της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου, τους Muriel Oberhofer στο βιολί και Maximilian Khevenhüller-Metsch στο πιάνο, η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΚΣΣ)

Ο νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός που καθιερώθηκε από το καλοκαίρι του 2021 και πραγματοποιείται πλέον σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών, συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη χρονιά, έχοντας περισσότερες από 50 εγγραφές και αυτό το καλοκαίρι, μαθητών από 12 έως 39 ετών, από ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και  Ελλάδα.

Οι εργασίες των φετινών Masterclasses θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, ενώ το Σάββατο 23 Ιουλίου στο θέατρο της ΑΚΣΣ, όπου 12μελής αντιπροσωπία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα θα συμπράξει με μαθητές της Ακαδημίας, ο οποίοι θα συμμετέχουν στη συναυλία ως σολίστ.

Στο διάστημα αυτών των ημερών θα πραγματοποιηθούν επίσης εξαιρετικές συναυλίες σε σημαντικά σημεία του νησιού, όπως το Ποσειδώνιο και ο Άγιος Νικόλαος, αλλά και εντός των ιστορικών εγκαταστάσεων της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, όπως η συναυλία των καθηγητών στη σχολής στις 17 Ιουλίου. Ενώ στις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο τοπόσημο των Σπετσών Άγιος Μάμας μια μοναδική συναυλία από 9 τρομπόνια, από τους μαθητές της τάξης του τρομπονιού υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους  Jamie Williams.

Στις διεθνείς και σημαντικές συνεργασίες της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, περιλαμβάνονται η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rostock, από το οποίο δίνονται 5 υποτροφίες για να συμμετάσχουν  μαθητές του Πανεπιστημίου στην Μουσική Ακαδημία, η χορηγία από την Ινδική εταιρεία μουσικής & κινηματογραφικής παραγωγής «BIG BAT MUSIC» για την υποτροφία ενός μαθητή από την Ινδία, η χορηγία από την Περιφέρεια Αττικής με την φροντίδα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα για την  υποτροφία δύο μαθητριών από την Ουκρανία (φλάουτο & τσέλο) και η χορηγία από το σύλλογο "Arts without borders" για δύο πολύ νέες μουσικούς 12 και 13 χρονών (βιολί-τσέλο) από την Αρμενία και έναν μουσικό από τη Σερβία.

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την πρώτη χρονιά λειτουργίας της το καλοκαίρι του 2021, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από τα εγχώρια και διεθνή Μέσα, τον κόσμο της μουσικής και τους κατοίκους των Σπετσών. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο για 10 συνεχόμενες ημέρες συμμετέχουν σε Masterclasses με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει.

Διδάσκουν οι καθηγητές

Τραγούδι • MARCIN HABELA | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία

Βιολί • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Φλάουτο • ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ | www.nataliagerakis.com

Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία

Tρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | www.jamiewilliams.de

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

Τόπος & πρόσβαση

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού.

Οργανωτική Επιτροπή

-    Πέτρος Πετρακόπουλος - Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Λένη Κονιαλίδη - Επικεφαλής της θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Αντώνης Μουζάκης - Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Λεόντιος Πορτοκαλάκης – Γεν. Γραμματέας της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Ζωή Παπαδάκη – Δ/ντρια του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Επικοινωνία

Ίδρυμα A.Κ.Σ.Σ. - Γραφείο Διοίκησης,  Ακαδημίας 39, 10672 Αθήνα

τηλ.: 210 3613751 | ηλεκτρ. διεύθυνση: [email protected] 

FB: Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses | Facebook

Site: www.maakss.com

Η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών τηρεί όλα τα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας ενάντια στη διασπορά της νόσου COVID19.

Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προβολής: Άρης Ασπρούλης