Pattie et la colère de Poséidon (Argonuts) - Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα

Παραγωγή: Γαλλία 2022 

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Animation

* * *

Σκηνοθεσία: David Alaux

Co-Directors: Eric Tosti & Jean-François Tosti

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Αλεξάνδρα Λέρτα, Άγγελος Λιάγκος, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Σοφία Παναηλίδου, Βασίλης Μήλιος, Σταύρος Σιούλης, Γιάννης Τσούτσιας

ΣΥΝΟΨΗ: Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, πατρίδα του θρυλικού Ιάσονα, μέχρι που το καινούργιο άγαλμα προς τιμήν του Δία προκαλεί την οργή του Ποσειδώνα που απειλεί το όμορφο λιμάνι με αφανισμό αν δεν αποκτήσει κι αυτός σύντομα το δικό του άγαλμα. Η Πάτι, μια τετραπέρατη ποντικίνα και ο γάτος Σαμ, ρομαντικός ποιητής που την έχει υπό την προστασία του, με τη βοήθεια ενός γέρο γλάρου, σπεύδουν να βοηθήσουν τον υπέργηρο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.

Ο Ρατατούης γίνεται Πάτι και μεταφέρεται στην αρχαία Ελλάδα των μύθων για να μεγαλουργήσει και να κατακτήσει το όνειρό του, να γίνει Αργοναύτης και να διασχίσει τις θάλασσες. Οι δημιουργοί της Ζουγκλοπαρέας και της Πριγκίπισσας Αλάνι επεμβαίνουν στην αρχαία ελληνική μυθολογία με χιούμορ, φαντασία και σατιρική διάθεση: οι Θεοί του Ολύμπου είναι κάτι κακομαθημένα που διασκεδάζουν παίζοντας με τους θνητούς, οι κύκλωπες είναι γκουρμέ ανθρωποφάγοι, ο Ιάσονας, ογδόντα χρόνια μετά το Χρυσόμαλλο Δέρας, βρίσκεται μεταξύ παλιάς δόξας και αρχής άνοιας ενώ οι Αργοναύτες είναι πλέον σκελετοί που επανέρχονται στη ζωή με τις μαγικές ιδιότητες του δοντιού του Κάδμου. Όλο αυτό το πολύχρωμο χάος αναλαμβάνει να σουλουπώσει η μικρή Πάτι με τους φίλους της, χωρίς κανείς, θεός και θνητός, να την πάρει χαμπάρι. Τέρατα και σημεία (με την καλή έννοια), μια εσάνς περιπετειών του Αστερίξ στην πλοκή και μια πολύ χαριτωμένη και επίμονη ηρωίδα κάνουν ένα διασκεδαστικό θέαμα για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους που θα απολαύσουν τις εμβόλιμες σινεφίλ αναφορές. Κλασσικά Εικονογραφημένα δεν το λες αλλά περνάς καλά.

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 23.02.23