Scream VI

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 123 λεπτά

Είδος: Τρόμου

* * * ½

Σκηνοθεσία: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett

Πρωταγωνιστούν: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Courteney Cox, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Hayden Panettiere, Devyn Nekoda, Josh Segarra, Jack Champion, Liana Liberato, Tony Revolori, Samara Weaving, Dermot Mulroney, Henry Czerny, Andre Anthony.

ΣΥΝΟΨΗ: Μετά το τελευταίο μακελειό στο Woodsboro, οι τέσσερις επιζώντες, οι αδελφές Σαμ και Τάρα και οι φίλοι τους Μίντι και Τσαντ, κάνουν μία καινούρια αρχή στη Νέα Υόρκη, μακριά από τον Ghostface. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν...

Κάπου 14 μήνες μετά το νέο λανσάρισμα του θρυλικού Scream με ένα requel (reboot και sequel ταυτόχρονα) οι καινούργιοι οικοδεσπότες του επιστρέφουν με μια νέα εξίσου ευφυή, συναρπαστική και προ πάντων σινεφιλική προσθήκη, κάνοντας επίσημα λόγο πλέον για franchise. Και ποιος είναι ο βασικός κανόνας για να διατηρηθεί ένα franchise; Μα να είναι όλοι οι ήρωες αναλώσιμοι και να βρίσκει τρόπους να ανανεώνει την ιστορία, να την πηγαίνει σε νέα μονοπάτια που να εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια των fans. Έτσι λοιπόν αποφασίζουν να κουβαλήσουν τους επιζήσαντες της σφαγής του περσινού Scream και το αιματηρό franchise τους στη Νέα Υόρκη. Μεγάλη πόλη, μεγάλα προβλήματα, άπειρες δυνατότητες και πολλοί πιθανοί διεκδικητές της μάσκας του Ghostface. Από την εκπληκτική αρχή όπου θριαμβεύει κυνικά η απόλυτη αποκτήνωση μέσα από τη μελέτη των αρχών του κινηματογράφου και των κανόνων του θεάματος, η πλοκή πυκνώνει, τα πτώματα συσσωρεύονται με πολλούς και ευρηματικούς τρόπους και οι δυο αδελφές μαζί με την παρέα τους καλούνται τελικά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Η εξαιρετική χημεία μεταξύ της Μελίσα Μπαρμπέρα και της Τζένα Ορτέγκα στους ρόλους των δύο αδελφών, το απίστευτα μαύρο χιούμορ, οι σινεφιλικές αναφορές και μια σειρά από σκηνές ανθολογίας τρόμου συγκροτούν μια από τις καλύτερες horror προτάσεις της τρέχουσας περιόδου. Μιας περιόδου βάρβαρης, στυγνής και ταραγμένης που απαιτεί τα δικά της αντίστοιχα θεάματα. Μιας περιόδου καταλυτικής και καταληκτικής όπου η κινηματογραφική αίθουσα δεν είναι πια παρά ένα ερειπωμένο μουσείο αναμνήσεων, ένα μαρμαρένιο αλώνι για μοντέρνες πριγκίπισσες και ανήμερους δράκους. Εκεί θα γραφτούν με ματωμένα γράμματα τα νέα κεφάλαια της ιστορίας της κινηματογραφικής βίας και της αρρωστημένης γοητείας της, δικαιώνοντας τον αείμνηστο Γουες Κρέιβεν, πατέρα αυτού του ευφυούς franchise.  

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 09.03.23