Shazam! Fury of the Gods - Shazam! Η οργή των θεών

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος: Comic Περιπέτεια

*

Σκηνοθεσία: David F. Sandberg

Πρωταγωνιστούν: Zachary Levi, Grace Caroline Currey, Helen Mirren, Rachel Zegler, Lucy Liu, Adam Brody, Meagan Good, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Marta Milans, Djimon Hounsou, Diedrich Bader, Ross Butler, D.J. Cotrona, Cooper Andrews, P.J. Byrne, Hillary Harley, Jovan Armand.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Μπίλι Μπάτσον και η εφηβική παρέα του αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δράση για να προστατέψουν τη Φιλαδέλφεια από τις άγριες διαθέσεις με τις οποίες καταφθάνουν οι κόρες του Άτλαντα για να διεκδικήσουν τη χαρά να καταστρέψουν τον κόσμο των θνητών.

Το 2019 είχαμε απολαύσει μια χαριτωμένη βερσιόν comic χαρακτήρων που συνδύαζε επιτυχημένα δράση, χιούμορ και καυστικά σχόλια για την λανθάνουσα παιδικότητα των υπερηρώων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, με το ίδιο team και τον ίδιο σκηνοθέτη (τον Σουηδό David Sandberg, μάστερ των b movies τρόμου) επιστρέφουμε στον κόσμο του Μπίλι Μπάτσον για να διαπιστώσουμε δυστυχώς το εντελώς άστοχο ξεχείλωμα μιας ίντριγκας και την μετατροπή της ελαφράς σάτιρας σε περιπετειώδες υπερθέαμα πέρα από τα όρια του (αναμενόμενου για το είδος) κιτς και με διάρκεια που εξαντλεί την υπομονή και του πιο καλόβολου θεατή.

Ο συμπαθής πρωταγωνιστής Zachary Levi αυτή τη φορά φαντάζει εντελώς αμήχανος στο ρόλο του μικρομέγαλου ήρωα, η Lucy Liu περιφέρεται μονότονα ως μανιασμένη Bitch from Hell ενώ η επίσης Bitch from Hell θεά που ενσαρκώνει η Dame Helen Mirren μοιάζει βγαλμένη από το σύμπαν του…Plan 9 from outer space! Για να μην πιάσουμε στο στόμα μας και το υπόλοιπο μικρομέγαλο cast…

Εκεί που τελειώνει η αρχαία Ελληνική Μυθολογία αρχίζει το S.H.A.Z.A.M. Γιατί όπως εξηγείται κάπου μέσα στην ταινία (και στο προωθητικό υλικό της) περί ακρωνύμιου πρόκειται από τα ονόματα των Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles, Mercury. Τώρα τι γυρεύει ο Σολομών με τον Αχιλλέα και ο Άτλας με το Δία, ρωτήστε τους σεναριογράφους. I rest my case που λένε και στα αμερικάνικα δικαστήρια…

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 16.03.23