John Wick Chapter 4 – John Wick Κεφάλαιο 4

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 169 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

* * * ½

Σκηνοθεσία: Chad Stahelski

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, George Georgiou, Lance Reddick, Clancy Brown, Ian McShane, Marko Zaror, Bill Skarsgård, Donnie Yen, Aimée Kwan, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Rina Sawayama, Daiki Suzuki, Asuka Riedl, Milena Rendón και ο Scott Adkins.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο John Wick βρίσκει τον τρόπο να νικήσει την Υψηλή Τράπεζα. Για να κερδίσει όμως οριστικά την ελευθερία του, θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πανίσχυρες συμμαχίες σε όλη την υφήλιο και δυνάμεις που θα μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Ο Κιάνου είναι εδώ, αγριεμένος, δυνατός και άτρωτος-ακόμη κι όταν γκρεμίζεται από μεγάλο ύψος και τσακίζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Δεν τρέχει τίποτε. Θα σηκωθεί και πάλι και θα κυνηγήσει μέχρι θανάτου όσους πιο πολλούς κακούς μπορεί. Και σε αυτό, το τρίτο και καλύτερο sequel εκείνης της κάπως «σεμνής» b-μουβιάς του 2014, μπορεί και με το παραπάνω. Μια σειρά από αριστοτεχνικά σχεδιασμένες σεκάνς τον φέρνουν μαχόμενο από τη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο κι από εκεί στην Ευρώπη όπου μέλλεται να παιχτεί η τελευταία (προς το παρόν) πράξη αυτού του ομηρικού έπους κλωτσοπατινάδας που ο Τσαντ Σταχέλσκι έχει περάσει σε εντελώς άλλο αισθητικό και τεχνικό επίπεδο. Σχεδόν τρεις ώρες ακατάπαυστης δράσης και λιτής (αμπελο)φιλοσοφίας και δεν ξέρεις πως περνάνε καν! Κι αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για το σύγχρονο ψυχαγωγικό σινεμά δράσης. Και φυσικά όταν έχεις ένα team που κερδίζει δεν το αλλάζεις ποτέ! Φωτογραφία του Δανού Dan Laustsen (υποψήφιος για Όσκαρ για τη Μορφή του Νερού), Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Kevin Kavanaugh, Κοστούμια του μοναδικού (δις υποψήφιου για Όσκαρ) Paco Delgado, Μουσική του δαιμόνιου Tyler Bates, όλα συντελούν στον εικαστικό και ηχητικό θρίαμβο ενός μεταμοντέρνου comic που ήδη γράφει τη δική του σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τι κρίμα μόνο τη στιγμή αυτή του θριάμβου να θρηνούμε την ξαφνική απώλεια του Λανς Ρέντικ, του επιβλητικού Charon, αξέχαστου θυρωρού του Continental Hotel της ταινίας…

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 23.03.23