23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τι θα δούμε ακόμη

Οι προβολές του Φεστιβάλ συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα. Τι θα δούμε 28 & 29/03;

Στην Αθήνα, έχουμε τις τελευταίες προβολές του κύκλου Φύλο και Σινεμά, μεταξύ των οποίων και η προβολή της ταινίας Ορλάντο, η Πολιτική μου Αυτοβιογραφία, απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, λίγες εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Βερολίνο και την πρώτη της προβολή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ)

Αυτό το διήμερο είναι και η τελευταία ευκαιρία για τις ταινίες του Πανοράματος στη μεγάλη οθόνη. Έχουμε και λέμε: Θυμωμένη Άννυ, Ανήλικες Μητέρες, Φυλακισμένες Πέρδικες και Μετατόπιση των Ηπείρων (Νότος)!

Στα πλαίσια του Διαγωνιστικού προγράμματος απόψε στις 20.00 στο Δαναό θα προβληθεί το θρίλερ του Ζερόμ Σαλ Kompromat (Ένοχο Υλικό) με τον Ζιλ Λελούς.

Η ιστορία της θεαματικής απόδρασης ενός Γάλλου διπλωμάτη από τη Σιβηρία. Θύμα μιας συνωμοσίας που οργανώνεται από την Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας, αυτός ο θεωρητικός θα πρέπει να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο της δράσης για να ξεφύγει από τη μοίρα του.

Την Τετάρτη 29/03 και ώρα 20.00 στον κινηματογράφο Δαναός θα λάβει χώρα η Τελετή Λήξης, με την απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ, την οποία θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ'Αρτανιάν.

LES TROIS MOUSQUETAIRES : D’ARTAGNAN

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : ΝΤ’ ΑΡΤΑΝΙΑΝ

Martin Bourdoulon, Γαλλία -  2023, 110’ 

Διανομή στην Ελλάδα : Tanweer

Από το Λούβρο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, και από τα κακόφημα μέρη του Παρισιού στην πολιορκία της Λα Ροσέλ… Σ'ένα βασίλειο διχασμένο από θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της Βρετανικής εισβολής, μια μικρή ομάδα ανθρώπων διασταυρώνει τα ξίφη της και συνδέει τη μοίρα της με αυτή της Γαλλίας. 

Την τελετή λήξης παρουσιάζουν οι Les Stamatwins. 

Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει με πρόσκληση. Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου για το κοινό: πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. 

www.festivalfilmfrancophone.gr 

www.ifg.gr

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:

https://www.facebook.com/festivalfilmfrancophonegrece  

Ακολουθήστε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος:

Facebook | Instagram | YouTube | Twitter | LinkedIn | Spotify  | TikTok