Dungeons and Dragons: Honor Among thieves – Dungeons and Dragons: Εντιμότητα μεταξύ Κλεφτών

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Σε συμπαραγωγή με τον Καναδά 

Διάρκεια: 134 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

* ½

Σκηνοθεσία: John Francis Daley & Jonathan Goldstein

Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant, Chloe Coleman, Daisy Head, Spencer Wilding, Will Irvine, Nicholas Blane, Bryan Larkin, Sarah Amankwah

ΣΥΝΟΨΗ: Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια παρέα από τυχοδιώκτες οργανώνουν μια επική ληστεία με στόχο ένα χαμένο κειμήλιο. Τα σχέδιά τους καταρρέουν και η κατάσταση γίνεται άκρως επικίνδυνη, όταν έρθουν αντιμέτωποι με τα λάθος άτομα.

Το σκηνοθετικό δίδυμο του Game Night επιστρέφει με μεγάλες φιλοδοξίες αλλά και διάθεση για RPG Gaming με τη μεταφορά μιας επικής περιπέτειας στον κόσμο του επιτραπέζιου παιχνιδιού της Hasbro που «μεγάλωσε» γενιές και γενιές θεατών. Οι προθέσεις καλές, το καστ απόλυτα επιτυχημένο με τον Hugh Grant να κλέβει άνετα την παράσταση ως αξιομίσητος γελαστός κακός και τα στάνταρ της παραγωγής και τα οπτικά εφέ να «μιλάνε». Όλα τα συστατικά μιας θεαματικής χολιγουντιανής συνταγής είναι εδώ. Ε, τότε; Τι σου φταίει, θα μου πεις. Μα δεν αρκούν αυτά όταν οι σκηνοθέτες δεν έχουν αποφασίσει αν θέλουν να κάνουν περιπέτεια, κωμωδία ή παρωδία. Όταν τσιτάρουν από τη μια τα Goonies και την Princess Bride κι από την άλλη τους Monty Pythons. Διαφορετικοί οι κώδικες του κάθε είδους και αυτό το σκηνοθετικό δίδυμο αποδεικνύεται ακατάλληλο στο συνδυασμό τους. Περισσότερο με τηλεοπτικό sitcom μοιάζει το αποτέλεσμα, με το ρυθμό να πλατιάζει και την αφήγηση να κομματιάζεται σε situations-πίστες προκαλώντας απλά τον θεατή να κοιτάζει συνεχώς το ρολόι του (ή το κινητό του, ό,τι έχει κανείς). Κρίμα στα υλικά της συνταγής. Έκοψε στο βράσιμο!

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 30.03.23 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 

DUNGEONS & DRAGONS – ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Ως πρόγονος όλων των παιχνιδιών ρόλου, το Dungeons & Dragons επαναπροσδιόρισε την ιδέα της περιπέτειας για μία ολόκληρη γενιά. Το υβριδικό αυτό επιτραπέζιο παιχνίδι αφήγησης και αυτοσχεδιασμού των Gary Gygax και Dave Arneson, έστειλε παρέες φίλων σε συναρπαστικά ταξίδια -που κρατούσαν ώρες, μέρες ή ακόμα και εβδομάδες-, όπου μπορούσαν να υιοθετήσουν alter ego με διαφορετικές δεξιότητες το καθένα. Δεν έβγαιναν όλοι οι χαρακτήρες ζωντανοί. Ήταν ένα παιχνίδι συναρπαστικό και εύκολο να το παίξουν όλοι, μία εμπειρία αχαλίνωτης φαντασίας. Το παιχνίδι άγγιξε όλους τους λάτρεις της επικής φαντασίας, συμπεριλαμβανομένων και των δημιουργών της ταινίας Jonathan Goldstein και John Francis Daley, που μεγάλωσαν παίζοντάς το. Τώρα, το δίδυμο των σεναριογράφων και σκηνοθετών μεταφέρουν το επικό παιχνίδι φαντασίας στη μεγάλη οθόνη με ένα λαμπερό καστ. 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν κοντά και γύρω από το Μπέλφαστ, σε περιοχές που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά με τα εξωτικά και πρωτόγνωρα μέρη. 

Το Μπέλφαστ φιλοξένησε την παραγωγή της επικής σειράς φαντασίας Game of Thrones. Μέρη της ταινίας γυρίστηκαν στα Titanic Studios, όπου γυρίστηκαν σκηνές  της θρυλικής σειράς. 

Μέλη της παραγωγής ταξίδεψαν σε τοποθεσίες της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ πήγαν  μέχρι την Ισλανδία για να αιχμαλωτίσουν φυσικά τοπία. 

Η ταινία διαδραματίζεται στα θρυλικά Ξεχασμένα Βασίλεια, τα οποία εμφανίστηκαν στο παιχνίδι το 1987. Θυμίζουν τον προβιομηχανικό κόσμο του 13ου και 14ου αιώνα και  επηρέασαν τη σκηνογραφία της ταινίας. 

Στην ταινία εμφανίζεται ένα από τα πιο τρομαχτικά αρπακτικά του D&D, το owlbear, μία διασταύρωση μεταξύ τεράστιας κουκουβάγιας και αρκούδας που, όταν στέκεται,  φτάνει τα 3 μέτρα. 

Για τις σκηνές που η Doric μεταμορφώνεται σε ελάφι, η παραγωγή επιστράτευσε έναν κασκαντέρ που ειδικεύεται στο παρκούρ. Η ομάδα των οπτικών εφέ αντέγραψε τις  κινήσεις του καθώς πηδούσε από το ένα επίπεδο στο άλλο. 

Για τις κινήσεις του υπέρβαρου δράκου Themberchaud, η ομάδα των οπτικών εφέ μελέτησε τον τρόπο που κινούνται οι κροκόδειλοι, οι υπέρβαροι σκύλοι και οι φώκιες. 

Στην ταινία εμφανίζεται ένα dragonborn, που ανήκει σε μία ράτσα που μοιάζει με δράκο και έχει λέπια αντί για δέρμα. Τον χαρακτήρα υποδύθηκε ένας ηθοποιός που καλύφθηκε ολόκληρος με προσθετικά.