A Little White Lie – Συγγραφέας κατά λάθος

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 101 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

* *

Σκηνοθεσία: Michael Maren

Πρωταγωνιστούν: Michael Shannon, Kate Hudson, Don Johnson, Peyton List, Zach Braff, Wendie Malick, Da'Vine Joy Randolph, Jimmi Simpson, Perry Mattfeld, M. Emmet Walsh, Kate Linder, Romy Byrne.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο διάσημος συγγραφέας Σράιβερ προσκαλείται στο λογοτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνει ένα κολλέγιο της περιφέρειας. Όμως, η πρόσκληση κατά λάθος πέφτει στα χέρια ενός άσχετου καταθλιπτικού μάστορα με το ίδιο επίθετο. Αυτός αν και καταλαβαίνει την παρεξήγηση, δέχεται την πρόσκληση και πηγαίνει στο φεστιβάλ, όπου όχι μόνο γίνεται δεκτός με τιμές αλλά φτάνει στο σημείο να φλερτάρει με μία καθηγήτρια. Μέχρι που εμφανίζεται ο πραγματικός συγγραφέας και η απάτη αποκαλύπτεται.

Ή μήπως όχι; Και τι σημασία έχει άλλωστε, σε μια ταινία άτυχη από τη σύλληψη μέχρι την μετ’ εμποδίων πραγματοποίησή της που χρωστάει τα πάντα στην επιβλητική παρουσία του πρωταγωνιστή Μάικλ Σάνον που κάνει το θεατή να ξεχνάει ευκολίες, απιθανότητες και αστοχίες. Είναι ακριβώς η στιβαρή ερμηνεία αυτού του σπουδαίου ηθοποιού που δημιουργεί μια ενότητα ύφους, μια συναισθηματική φόρτιση, ένα υπαρξιακό περιτύλιγμα που όχι μόνο διασώζει την ταινία από την κατάρρευση αλλά ενίοτε την απογειώνει, δικαιώνοντας τις φιλότιμες προσπάθειες του δημιουργού της Μάικλ Μάρεν για μια υπαρξιακή dramedy αντάξια του σινεμά του Γούντι Άλεν, παρά τη φτωχή φωτογραφία και το κακό μοντάζ που παραπέμπουν σε τηλεταινία του σαββατοκύριακου. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 13.04.23 (14 και 15.04.23 Αργία)