Transformers: Rise of the Beasts - Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 127 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Sci-Fi

* * ½

Σκηνοθεσία: Steven Caple Jr.

Πρωταγωνιστούν: Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez, Dean Scott Vazquez, Sarah Stiles.

Και με τις φωνές των: Peter Cullen, Ron Perlman, Peter Dinklage, Michelle Yeoh, Pete Davidson, Liza Koshy, John DiMaggio, David Sobolov, Michaela Jaé Rodriguez, Colman Domingo, Cristo Fernández, Tobe Nwigwe.

ΣΥΝΟΨΗ: Μπρούκλιν, 1994: Ο νεαρός Noah Diaz κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του που πάσχει από ένα σοβαρό νόσημα. Μια σειρά από μοιραία γεγονότα τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Mirage, ένα πνευματώδες Autobot που του αποκαλύπτει την ύπαρξη τριών ακόμα κρυμμένων Autobots, του Optimus Prime, του Bumblebee και της Arcee. Στο μεταξύ, στο αρχαιολογικό μουσείο, η 25χρονη ερευνήτρια Elena Wallace άθελά της πυροδοτεί έναν εξωγήινο πυρσό που κρύβεται σε ένα αρχαίο άγαλμα. Ο Noah και τα Autobots ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φτάνουν την ώρα που ένα μοχθηρό Terrorcon, ο Scourge και ο στρατός του κάνουν επίθεση. Ο Noah και η Elena ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Autobots για να σώσουν τη Γη από τον αφανισμό. Κανείς τους όμως, δεν γνωρίζει την ύπαρξη των εκπληκτικών Maximals, που συναντούν στην αποστολή τους. 

Ανάμεσα σε όλες τις υπερβολικά θορυβώδεις ταινίες του franchise που καθιέρωσε κινηματογραφικά με το γνωστό του στιλ ο Michael Bay, πάντα ξεχωρίζαμε το χαριτωμένο Bumblebee, μια vintage αναφορά στα 80s στην οποία είχε βάλει το executive χεράκι του και ο Steven Spielberg. Αυτού του λιγότερο πετυχημένου εμπορικά από άλλες ταινίες της σειράς μικρού κομψοτεχνήματος επιχειρεί να κάνει ένα άτυπο sequel ο νεαρός δημιουργός του Creed II. Τηρουμένων των αναλογιών μιας υπερ-ηρωικής χολιγουντιανής συνταγής δεν τα καταφέρνει και άσχημα: Σκηνοθεσία στρωτή, κοινωνικό σχόλιο ασυνήθιστο σε ταινίες του είδους, ενδιαφέρουσες πινελιές αυθεντικότητας στην απεικόνιση των μέσων των 90s και μια γενικευμένη αίσθηση γλυκιάς αφέλειας, μιας αθωότητας που σήμερα λείπει από τις απόλυτα υπολογισμένες δολαριομηχανές των μεγάλων studio. Όταν μάλιστα αυτή η αθωότητα επενδύεται με την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας κανείς δε μένει παραπονεμένος!

Και στην τελική ίσως και να έχουμε αγαπήσει αυτούς τους εντυπωσιακούς εξωγήινους τενεκέδες που μάχονται για τη σωτηρία του σύμπαντος. Με όλη τους την αστραφτερή αλουμινένια αφέλεια. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 08.06.23