Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης παρουσιάζει τις Ιστορίες του

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη « 4 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ;» στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Την προηγούμενη Τετάρτη 25/10 το απόγευμα η  Στρουμφίτα, ο Τζίτζικας, μια διάσημη συγγραφέας και ένας γιατρός καθώς και πλήθος κόσμου μαζεύτηκαν στο Δημαρχείο της Νίκαιας για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του 8ου βιβλίου του συγγραφέα Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη με τίτλο «4 Ιστορίες Μυστηρίου;» που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

Το βιβλίο παρουσίασαν η κυρία Πένυ Παπαδάκη συγγραφέας - στιχουργός και ο κύριος Στάθης Βλαχάκος γιατρός – συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η κυρία Σωζία Μαράκη ηθοποιός και ο κύριος Βαγγέλης Δουκουτσέλης ηθοποιός – συγγραφέας.

Τη βραδιά έντυσε μουσικά ο Μάκης Ψαραδέλλης με συνθέσεις πρωτότυπων τραγουδιών σε στίχους Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη.

Οι Φωτογραφίες είναι της Μαρίας Γεωργαντά

www.bestfocus.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τέσσερις σουρεάλ ιστορίες μυστηρίου. Τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες γεμάτες μαύρο χιούμορ, σκάνδαλα, έρωτα και αγάπη. Τέσσερις ξεχωριστοί – πρωτότυποι ήρωες και ηρωίδες που ζουν το δικό τους δράμα. Ένας ερωτοχτυπημένος τζίτζικας με ονοματεπώνυμο παρακαλώ που κατοικεί στην όμορφη Κύθνο και ψάχνει την πεταλούδα του. Η γνωστή σε όλους μας Στρουμφίτα στήνει γύρω της ολόκληρη πλεκτάνη για να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Η διάσημη συγγραφέας Σάντρα Δελλή που πουλάει αβέρτα βιβλία και της αρέσει να «αρέσει» και τίποτα άλλο και ένας γιατρός που έχει πεθάνει (;) και δεν το ξέρει.

Όλοι βάζουν ένα άδοξο τέλος στη ζωή τους ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Και ιδού το ερώτημα: τα καταφέρνουν να αυτοκτονήσουν ή απλά μένουν στην προσπάθεια;

Ένα βιβλίο για να ξεχαστείς αλλά και να προβληματιστείς.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου του 1981. Μεγάλωσα στη Νίκαια σε πολύτεκνη οικογένεια, όντας ο μικρότερος από έξι παιδιά. Η μητέρα μου κατάγεται από την Πάτρα και ο πατέρας μου από την Μικρά Ασία. Οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες φάνηκαν από τα παιδικά μου χρόνια. Σε ηλικία 8 χρονών άρχισα να δίνω παραστάσεις Καραγκιόζη κι έναν χρόνο μετά έγραψα την πρώτη μου επιθεώρηση, την οποία και ανέβασα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Παράλληλα με το σχολείο λάμβανα μέρος και στις θεατρικές παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Νίκαιας. Μετά το στρατό και σε αναζήτηση επαγγελματικής αποκατάστασης, γράφτηκα στην Δραματική σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Συνεργάστηκα με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Νικήτας Τσακίρογλου. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με την Μανίνα Ζουμπουλάκη, την Βίκυ Τσιανίκα και την Αλκυόνη Παπαδάκη. Έχω γράψει τέσσερα θεατρικά έργα: «Το Τελευταίο Botox», «Τρεις Τρεις Εννιά», «Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα», και την «Diva». Όλα τα έργα παίχτηκαν σε μικρές και μεγάλες σκηνές και γνώρισαν σημαντική επιτυχία. Το 2006 βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου παίζω σε παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ενώ διατηρούσα μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Εγνατία μαζεύοντας εμπειρίες γράφοντας ευθυμογραφήματα, κάνοντας τα πρώτα βήματα στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας. Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, άρχισα να γράφω τους «Μονολόγους» στο free press «City Uncovered». Πολλά κείμενά μου έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο avmag.gr, στο mcnews.gr και στο koukidaki.gr. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχω το δικό μου blog με τίτλο «Μεθυσμένες ιστορίες» μέσα από το οποίο προβάλλω τον πολιτισμό τις τέχνες και τα γράμματα. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία μου: «Το Τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες», «Ερμή...Μη!», «Φόνοι στην Κρυστάλλη, «Η Γριά Βαλίτσα», «Η φωνή μέσα μου», «Το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει» και το «Ευφροσύνη – Όλα όσα θυμάμαι». Το νέο μου βιβλίο με τίτλο «4 Ιστορίες Μυστηρίου;» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις.