Βεατρίκη Μερεού

Η Βεατρίκη είναι μόλις 21 ετών, με καταγωγή από τη Χίο και την Άνδρο. Η Βεατρίκη αγαπάει τη φύση αλλά και η φύση την έχει ανταμείψει και με το παραπάνω για αυτή την αγάπη. Η Βεατρίκη ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ αλλά ίσως σε έναν άλλο κόσμο να ήταν μια αρχαία Νηρηίδα, μια νεράιδα των νερών και του δάσους. Το Grand Magazine ταξίδεψε μαζί της στην ορεινή Κορινθία για μια μαγευτική φωτογράφηση. Απολαύστε την!

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το μόντελινγκ; Τι εντυπώσεις έχεις από το χώρο μέχρι σήμερα; 

Ασχολούμαι επαγγελματικά με το μόντελινγκ εδώ και ενάμιση χρόνο. Έχω πολύ θετικές  εντυπώσεις, καθώς έχω γνωρίσει διαφορετικούς ανθρώπους, συνεργαστεί με δημιουργικούς φωτογράφους και εμπλακεί σε ενδιαφέροντα projects.


Πως επιλέξατε τη συγκεκριμένη ορεινή τοποθεσία για να κάνετε τη φωτογράφηση; 

Σε συνεργασία με τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, τον φωτογράφο, επιδιώξαμε να συνδυάσουμε τα ενδύματα του σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Δημήτρη Στρέπκου με κατάλληλα τοπία. Μετά από συζήτηση και fitting, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τη φωτογράφιση στη λίμνη Γκούρα, δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον που αναδεικνύει τόσο τα ρούχα όσο και τον καλλιτεχνικό χαρακτήρα της συνεργασίας μας.

 

Πως αισθάνθηκες μπροστά στο φακό; 

Η φωτογράφιση ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα με συντροφεύει πάντα. Το περιβάλλον ήταν απίστευτα όμορφο, οι συνεργάτες μου θετικοί, και η ατμόσφαιρα υπέροχη, κάνοντας την εμπειρία ακόμη πιο ευχάριστη. Η δουλειά εξελίχθηκε με χαλάρωση, και αισθάνθηκα υπέροχα καθ’ όλη τη διάρκεια.


Σου αρέσει η φύση; Είσαι αθλητικός τύπος; 

Απολαμβάνω τη φύση και ταξιδεύω συχνά σε δάση και θάλασσες με οικογένεια, φίλους ή τον αγαπημένο μου σκύλο. Η αγάπη μου για την άθληση ξεκίνησε από μικρή, και αυτήν τη στιγμή ασχολούμαι με το Kickboxing και την κολύμβηση.

 

Ποια από τις δύο καταγωγές σου είναι η πιο αγαπημένη σου; Μήπως και οι δύο το ίδιο; 

Η Άνδρος και η Χίος είναι αναπόσπαστα μέρη της ταυτότητάς μου, σχηματίζοντας ένα ανεξίτηλο μέρος του εαυτού μου. Η αγάπη μου για αυτά τα νησιά είναι τόσο ισχυρή όσο και η αγάπη μου για τους συγγενείς μου που διαμένουν εκεί. Πάντα προσπαθώ να τα επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της προσωπικής μου σύνδεσης και ευτυχίας.

 

Ποιες είναι οι προοπτικές σήμερα για ένα κορίτσι που «βγαίνει στον κόσμο»; Έχεις κάνει κάποιο επαγγελματικό πλάνο; 

Το να βγαίνεις στον κόσμο μπορεί να φαίνεται τρομαχτικό, αλλά όταν ανακαλύψεις τι πραγματικά αναζητάς και τι σου ταιριάζει, η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη. Η αγάπη μου για τη νοσηλευτική με οδηγεί προς το μεταπτυχιακό, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκω την εξέλιξη της καριέρας μου στο μόντελινγκ. Προσβλέπω στο να επιτύχω μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο επαγγέλματα.

 

Πιστεύεις ότι συνεχίζει ακόμη και σήμερα να υπάρχει ανισότητα στις ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες; 

Ναι, συνεχίζει να υπάρχει ανισότητα στις ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, υφίστανται ακόμη προκαταλήψεις και δομικά εμπόδια που επηρεάζουν την ισότητα σε διάφορους τομείς, όπως οι επαγγελματικές ευκαιρίες, οι αμοιβές και η εκπροσώπηση σε υψηλά στελέχη. Η συνειδητοποίηση και η δράση για αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων παραμένουν σημαντικές για την επίτευξη πραγματικής ισότητας.

 

Ζούμε σε εποχές μάλλον άγριες, με γυναίκες να πέφτουν συχνά θύματα ανδρικής βίας: πολλοί αρνούνται να παραδεχτούν τον όρο «γυναικοκτονία». Πως το σχολιάζεις; 

Η πραγματικότητα της γυναικοκτονίας είναι σοβαρή και απαιτεί συλλογική αντίδραση. Η άρνηση να αναγνωριστεί ο όρος αποτελεί ένα εμπόδιο στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η κατανόηση και η αποδοχή του όρου είναι σημαντικές για τη δημιουργία ευαισθητοποίησης και για την ανάληψη δράσης προκειμένου να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η βία κατά των γυναικών. Η συνολική αντίδραση της κοινωνίας αποτελεί βασικό στοιχείο για την εξάλειψη της βίας αυτής.

 

Πρόσφατα υπήρξε περιστατικό «λογοκρισίας» στίχου τραγουδιού από γνωστή ερμηνεύτρια. Εσύ πιστεύεις σε αυτού του είδους την πολιτική ορθότητα; 

Πιστεύω στην ελεύθερη έκφραση, υπό τον όρο ότι δεν προσβάλει ή προκαλεί κακό σε κάποιον. Κατά την άποψή μου, η δημιουργικότητα δεν πρέπει να περιορίζεται, αλλά η προστασία του κοινού, ειδικά των παιδιών, είναι σημαντική ανάλογα με το περιεχόμενο.

 

Πως φαντάζεσαι ένα πρότυπο άνδρα; Υπάρχουν σήμερα πρίγκηπες ή είναι αποκύημα ξεπερασμένου ρομαντισμού; 

Ένας ιδανικός άνδρας διακρίνεται από την αποφασιστικότητά του να επιτυγχάνει τους στόχους του, τη διάθεσή του για συνεχή προσωπική εξέλιξη, τη φροντίδα και την προσοχή που δείχνει προς τους αγαπημένους του, καθώς και την ηθική, τους τρόπους και τις αξίες του.

Η επιθυμία του να αναζητάς κάποιον «πρίγκιπα» μπορεί να είναι μια ρομαντική ιδέα, αλλά η πραγματική ομορφιά της σχέσης πηγάζει από την αληθινή σύνδεση και αποδοχή των ανθρώπινων ελαττωμάτων και αρετών. Κανένας δεν είναι τέλειος, αλλά μπορεί να υπάρχει κάποιος που ταιριάζει τέλεια με την προσωπικότητά σου, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές και τις ομοιότητες. Εξάλλου ο ρομαντισμός και η φαντασία είναι μια ιδέα που προκύπτει από την ίδια τη πραγματικότητα.

 

Έχεις άνδρες φίλους; Μπορούν να είναι μόνο φίλοι άνδρες και γυναίκες; 

Παρότι έχω λίγους άντρες φίλους, πιστεύω ότι μπορεί να αναπτυχθεί αληθινή φιλία ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα, εφόσον απουσιάζει κάθε ερωτική έλξη μεταξύ τους. Η δυνατότητα αυτή δίνει τον χώρο για αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση, επιτρέποντας την ανάπτυξη μιας βαθιάς και σταθερής φιλίας χωρίς τους περιορισμούς των ερωτικών συναισθημάτων.

 

Σε ενδιαφέρει η πολιτική κατάσταση; Πιστεύεις ότι η νεολαία είναι απολιτική; 

Η πολιτική δεν είναι η κύρια μου ασχολία, προσέχω να ενημερώνομαι για τα βασικά και σημαντικά γεγονότα. Δεν θεωρώ ότι η νεολαία είναι απολιτική, καθώς παρατηρώ ότι οι προτιμήσεις για τη συμμετοχή στην πολιτική διαφέρουν ανάμεσα στα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Κάποιοι είναι πιο ενεργοί, ενώ άλλοι δείχνουν λιγότερο ενδιαφέρον.

 

Πως είναι η οικογένειά σου; Είχαν επιφυλάξεις για την καριέρα μοντέλου που επέλεξες; 

Την οικογένειά μου την αγαπώ πολύ καθώς πάντα με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια. Αρχικά, υπήρχαν ορισμένες ανησυχίες, και γι’ αυτό επιλέξαμε ένα αξιόπιστο πρακτορείο για να διασφαλίσουμε τη σοβαρότητα της δουλειάς αυτής.


Εσύ θέλεις να κάνεις οικογένεια; 

Η δημιουργία μιας οικογένειας είναι ένας σημαντικός στόχος για μένα. Επιθυμώ να μοιραστώ τη ζωή μου με έναν σύντροφο και να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και ευτυχισμένο περιβάλλον για την οικογένειά μας. Η ιδέα της υποστήριξης, της αγάπης και της ανάπτυξης μαζί είναι κάτι που εμπνέει και θεωρώ πως αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στο ευ ζην.


Αν μπορούσες να διαλέξεις μια άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα, ποια θα διάλεγες; 

Η επιλογή μου θα ήταν η Ισπανία, καθώς αγαπώ τον πλούτο της κουλτούρας της, το ηλιόλουστο κλίμα, τον χαλαρό τρόπο ζωής, τα εξαιρετικά φαγητά και τα μαγευτικά της τοπία. Επίσης η γλώσσα τους με ενθουσιάζει, και γι’ αυτό αφιερώνω χρόνο να μάθω ισπανικά.

 

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; 

Επιθυμώ να προχωρήσω στην εξέλιξη των επαγγελμάτων μου, να περιηγηθώ σε διάφορα μέρη, να εμπλουτίσω τον εαυτό μου με νέες γνώσεις και τέχνες, και να δημιουργήσω μια πλούσια συλλογή εμπειριών που θα συνεισφέρουν στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Ακολουθεί παρακάτω Grand Gallery με 74 λήψεις από την φωτογράφηση. Απολαύστες τις !

Production: "MEDIA WAREHOUSE - GRAND MAGAZINE"

Model: Βεατρίκη Μερεού

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Ξένια Πετριτσοπούλου

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία "CelebritySkin" και τον Δημήτρη Στρέπκο για την χορηγία 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία "PARANOIA" για την χορηγία 

https://www.paranoia-eshop.gr/

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία των ρούχων

https://pantazonas.gr/el/

 

Eυχαριστούμε θερμά τo http://www.cristimodels.com  και την κυρία Cristi Krana

Eυχαριστούμε θερμά τα https://www.kallisteia.gr/  και τον κ.Τάκη Παπαπαναγιώτου.

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Theory of Beauty" για την χορηγία των καλλυντικών

theory_of_beauty

Theory of beauty academy

Eυχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το "ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Ο ΜΑΛΙΟΣ" στη Γκούρα