Night Swim – Στοιχειωμένα Νερά

Παραγωγή: ΗΠΑ 2024 

Διάρκεια: 98 λεπτά 

Είδος: Τρόμου 

* * 

Σκηνοθεσία: Bryce McGuire 

Πρωταγωνιστούν: Wyatt Russell, Kerry Condon, Amélie Hoeferle, Gavin Warren, Jodi Long, Eddie Martinez, Elijah J. Roberts, Rahnuma Panthaky. 

ΣΥΝΟΨΗ: Η οικογένεια του Ρέι Γουόλερ, πρώην παίκτη του μπέιζμπολ που έχει αποσυρθεί πρόωρα λόγω διάγνωσης σκλήρυνσης κατά πλάκας, μετακομίζει σε νέο και ηλιόλουστο σπίτι με πισίνα, ιδανική για την απαιτούμενη υδροθεραπεία του ασθενούς αλλά και για τη διασκέδαση των δύο παιδιών της οικογένειας. Μόνο που αυτή η πισίνα αποδεικνύεται πολύ πιο σκοτεινή από τα διάφανα νερά της και απειλεί να παρασύρει την ταλαίπωρη οικογένεια σε φρικιαστικές υποβρύχιες διαδρομές. 

Υπάρχει ένα μυστικό κρυμμένο όχι στης καρδιάς αλλά στης πισίνας τα βάθη και η οικογένεια Γουόλερ δεν θα αργήσει να το ανακαλύψει, καθώς η απαστράπτουσα γούρνα τους έχει τη δική της υπερφυσική δύναμη και απαιτεί θυσίες προκειμένου να προσφέρει τις χάρες της. Για να στεριώσει ένα σπιτικό χρειάζεται αγάπη αλλά και θυσίες και κάποιος πρέπει να γίνει Ιφιγένεια ή και Ισαάκ, σημασία δεν έχει το φύλο, καλή διάθεση να υπάρχει και αγόρι έχουμε και κορίτσι έχουμε, όλα τα βυθίζουμε όλα τα πνίγουμε.

Μια ταινία μικρού μήκους του 2014 με μια πανέξυπνη ιδέα διογκώνεται σε ταινία μεγάλου μήκους που εμπλουτίζει με στοιχεία υπερφυσικού τρόμου ένα μάλλον προβλέψιμο οικογενειακό δράμα. Εκεί που ένας Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα παρέδιδε ένα μαγευτικό μεταφυσικό θρίλερ με το ίδιο υλικό, οι δημιουργοί αυτής της Νυχτερινής Βουτιάς επαναπαύονται στα αναμενόμενα ξαφνιάσματα ανάμεσα στις σκηνές ανάπτυξης του background της οικογένειας, κάνοντας έτσι ολόκληρο το εγχείρημά τους προβλέψιμο και βαρετό παρά την στρωτή αφήγηση και την ατμοσφαιρική φωτογραφία.

Η εκφραστική πρωταγωνίστρια του The Banshees of Inisherin, η υποψήφια για Oscar Kerry Condon, κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει την ένταση και το επίπεδο αλλά ο Wyatt Russell (γιος του Kurt Russell και της Goldie Hawn και πρώην αθλητής) δεν μοιάζει να έχει κληρονομήσει κάποιο υποκριτικό ταλέντο σε ένα ρόλο που θα απαιτούσε κάτι από την τρέλα στο μάτι ενός Τζακ Νίκολσον. Οκ, ίσως ζητάμε πολλά από ένα μοντέρνο b-movie για multiplex, φτιαγμένο για εφηβικό target group αλλά κάνεις που κάνεις τον κόπο, κάν’τον τουλάχιστον με πιο πολύ μεράκι. 

Διανομή: Tanweer 

Στους κινηματογράφους από 04.01.24