Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024: Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε σήμερα το εντυπωσιακό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης: με 93 παραγωγές, σε 85 ημέρες με τη συμμετοχή περίπου 2.500 περφόρμερ και δημιουργών από κάθε γωνιά της γης το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αφήσει ένα στίγμα ειρήνης και συνύπαρξης σε ένα φλεγόμενο κόσμο.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο σημείωμα που συνοδεύει την ανακοίνωση του προγράμματος, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο σκεπτικό του παραπάνω ερωτήματος:

«Οι παραστάσεις μας φέτος έχουν έναν προσανατολισμό πολιτικό, με την έννοια ότι θέτουν στο επίκεντρό τους τις προκλήσεις της συμβίωσης στις σύγχρονες κοινωνίες: το αίτημα για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και συμπερίληψη, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για συμμετοχή στα κοινά. Το νήμα αυτό διατρέχει τον προγραμματισμό μας από την Πειραιώς 260 ως το Ηρώδειο και τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου.

Στο πρόγραμμα της Πειραιώς 260 επιλέξαμε παραστάσεις  που, μέσα από διαφορετικές σκηνικές γλώσσες, απαντούν στο διπλό ερώτημα «Πώς να ζήσουμε τη ζωή μας; Πώς να αντέξουμε τη ζωή μας;». Aγγίζουν θέματα ταυτότητας, ερευνούν την επίδραση της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή, με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, μιλούν για το αίσθημα απομόνωσης σ’ έναν κόσμο που ο πολίτης νιώθει αφιλόξενο αλλά και για στιγμές ευδαιμονίας που χαρίζει η συνύπαρξη».

Φιλόδοξες παραστάσεις, μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, αρχαίο και σύγχρονο θέατρο, μουσικά αφιερώματα, διάσημες ομάδες χορού αλλά και νέα ονόματα στην αιχμή της σύγχρονης πρωτοπορίας απαρτίζουν το φετινό πρόγραμμα για το οποίο θα επανερχόμαστε με αναλυτικές παρουσιάσεις.

Εξάλλου, σήμερα 2 Απριλίου στις 13.00, ξεκίνησε η πώληση εισιτηρίων για τις περισσότερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗTΑ

Θαυμάσια η πολύχρωμη νέα οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ από την Beetroot που μας παραπέμπει σε αναμνήσεις από το Φεστιβάλ και το ελληνικό καλοκαίρι: ο ήλιος, τα κύματα, οι πευκοβελόνες, τα σκαλιά της Επιδαύρου, ο ήχος που μεταδίδεται, η συνύπαρξη. Άνθρωποι που βιώνουν «μαζί» την καλλιτεχνική δημιουργία, μέσα από εικόνες που προσκαλούν σε μια κοινή εμπειρία πολιτιστικής, αλλά κυρίως ανθρώπινης, επαφής. 

Δείτε  παρακάτω το video παρουσίασης της νέας οπτικής ταυτότητας ΦΑΕ 2024.

https://youtu.be/GUGc0uy304U

Δείτε  επίσης παρακάτω το video παρουσίασης του Καλλιτεχνικού Προγράμματος 2024:

https://youtu.be/my8-NnEK9gs

Στο συνημμένο αρχείο περιλαμβάνεται το πλήρες σημείωμα της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ.

Σημείωμα Kαλλιτεχνικής Διευθύντριας

Δείτε τέλος στο παρακάτω αρχείο όλες τις εκδηλώσεις για τις οποίες, όπως είπαμε παραπάνω, θα μιλάμε εφεξής αναλυτικά, όπως κάθε χρόνο.

AEF 2024_PRESS KIT

Ευχόμαστε σε όλους ...Καλό Φεστιβάλ!