The Garfield Movie – Γκάρφιλντ: Γάτος με πέταλα

Παραγωγή: ΗΠΑ 2024 

Συμπαραγωγή: Βρετανία/Χονγκ Κονγκ 

Διάρκεια: 101 λεπτά

Είδος: Animation

* * *

Σκηνοθεσία: Mark Dindal

Ακούγονται οι: Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham, Ving Rhames, Nicholas Hoult, Cecily Strong, Harvey Guillén, Brett Goldstein, Bowen Yang

Στα Ελληνικά με τις φωνές των: Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Μήλιος, Κώστας Τερζάκης, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Στεφανία Φιλιάδη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Βασίλης Παπαστάθης, Zoe Pre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Δημήτρης Σάρλος, Βάσια Λακουμέντα, Χριστίνα Αλεξίου, Χρήστος Συριώτης, Τίτος Γρηγορόπουλος, Panos Dent, Ζωή Κατσάτου, Αφροδίτη Αντωνάκη, Γιώργος Στάμος, Ηλίας Ρέλλας, Γιάννης Υφαντής, Ορφέας Λιανός, Ηλέκτρα Λιανού

ΣΥΝΟΨΗ: Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν αλητόγατο με το όνομα Βικ – ο Γκάρφιλντ και ο κολλητός του φίλος, ο σκύλος Όντι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους και να ακολουθήσουν τον Βικ σε μια ριψοκίνδυνη ληστεία. 

Σε μια εποχή όπου οι γάτες σαρώνουν στα social media, o θρασύτατος αλλά πανέξυπνος πορτοκαλί (και 50χρονος πια) γατούλης επιστρέφει για να διεκδικήσει το μαξιλαρένιο θρόνο του στη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά η συσκευασία είναι animation αντίθετα από την ατυχή (το λιγότερο) live version του 2004, γεγονός που επιτρέπει μια slapstick ευελιξία στη δράση και ακόμη πιο αποτελεσματική τοποθέτηση των λεκτικών gags.

Ο Mark Dindal, ο εκλεκτικός δημιουργός των Καινούργιων Ρούχων του Βασιλιά και του Chicken Little, δίνει νέα πνοή στους χαρακτήρες του Jim Davis, αξιοποιώντας στο έπακρο τόσο τις εξελιγμένες ψηφιακές τεχνικές όσο και το εμπνευσμένο φωνητικό cast. Η σκηνοθετική του εμπειρία καταφέρνει να απογειώσει ακόμη περισσότερο ένα θαυμάσιο σενάριο γεμάτο δηκτικό χιούμορ που δημιουργεί ένα κόσμο ζώων κατ’ εικόνα και ομοίωση του σύγχρονου μοναχικού κόσμου μας, όπου οι γάτες αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο στην αντιμετώπιση της αστικής αποξένωσης. Ο Garfield του Dindal μοιάζει να απορροφά όλη την αρνητική ενέργεια και να την εξουδετερώνει με την αφοπλιστική του αυτοπεποίθηση. Αυτός ο Garfield είναι όλα μας τα ελαττώματα συγκεντρωμένα σε συσκευασία αιλουροειδούς. Κάτι που τα κάνει πιο «όμορφα» και αποδεκτά, οδηγώντας σε ένα είδος θεραπείας, τη στιγμή που οι υπόλοιποι χαρακτήρες χτίζουν γύρω του ένα πολύχρωμο σύμπαν με film noir αποχρώσεις, μέσα στο οποίο καλείται να προσαρμοστεί για να επιβιώσει και να καταφέρει να γυρίσει στα σπιτικά του λαζάνια.

Στο πρωτότυπο την παράσταση κλέβει αναμενόμενα ο Samuel Jackson στο ρόλο του πατέρα του Garfield αλλά και η όπως πάντα καλοδουλεμένη ελληνική μεταγλώττιση δεν υστερεί σε μπρίο και ρυθμό. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 02.05.24 

Δείτε παρακάτω το νέο original trailer αλλά και το επίσημο μεταγλωττισμένο