The Last Wave - Το Τελευταίο Κύμα (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Αυστραλία - 1977

Διάρκεια:  106 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας     

Σκηνοθεσία: Peter Weir

Πρωταγωνιστούν: Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, David Gulpilil, Frederick Parslow, Vivean Gray, Nandjiwarra Amagula.

Υπόθεση: Μία νύχτα με καταιγίδα στο Sydney ένας νεαρός ιθαγενής δολοφονείται στη διάρκεια ενός καυγά σε μπαρ. Πέντε Αβοριγίνες, συμπολίτες του νεαρού κατηγορούνται για το φόνο και ο δικηγόρος David Burton (Richard Chamberlain), αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους στο δικαστήριο. Ο Burton υποπτεύεται πως ο φόνος σχετίζεται με φυλετική τελετουργία και τιμωρία του νεκρού από τους ομοϊδεάτες του. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν συμμερίζεται, μιας και οι ιθαγενείς της πόλης δεν ανήκουν σε φυλές, ενώ ακόμη και οι κατηγορούμενοι αρνούνται το γεγονός με πείσμα. Παρόλα αυτά, ο Burton νιώθει πως βρίσκεται κοντά στη λύση του μυστηρίου, αίσθηση που ενισχύεται από περίεργα όνειρα με πλημμύρες, όνειρα που υποδηλώνουν έναν συσχετισμό μεταξύ των καιρικών συνθηκών και του φόνου. Οι ιθαγενείς πιστεύουν στα όνειρα και οι κατηγορούμενοι βλέπουν τον Burton να πλησιάζει στην αποκάλυψη του μυστικού τους, ενός αρχαίου οιωνού τεραστίων και ολέθριων καταστροφών.

Ο μέγιστος Αυστραλός σκηνοθέτης Peter Weir, δημιουργός ταινιών όπως: «Truman Show», «Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου», «The Way Back» και της κλασικής πλέον ταινίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», βρίσκεται εδώ στην πρώτη κορυφαία στιγμή της καριέρας του και μας προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία, οπτικοποιώντας την διαμάχη μεταξύ του μυστικισμού και του ορθολογισμού του Δυτικού Κόσμου. Όνειρο και πραγματικότητα χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή, που δύσκολα διακρίνει ο ανθρώπινος νους. Μία ταινία όπου η κλιμάκωση εντείνεται από τα βλέμματα, τους ήχους, την ίδια τη φύση που παίζει το δικό της ρόλο και παρασύρει τον θεατή σε ένα αριστουργηματικό και ψυχολογικό θρίλερ που μένει ανεξίτηλο στη μνήμη.

Διανομή: Strada Films

Στις αίθουσες από 30.08.12