Chaharshanbe-Soori (Fireworks Wednesday) – Πυροτεχνήματα την Τετάρτη

Παραγωγή: Ιράν - 2006

Διάρκεια: 102 λεπτά.

Είδος: Κοινωνικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Asghar Farhadi

Πρωταγωνιστούν: Hedye Tehrani, Taraneh Alidoosti, Hamid Farokhnezhad, Pantea Bahram, Sahar Dolatshahi, Mehran Mahram, Houman Seyyedi, Behshad Sharifian.

Υπόθεση: Την τελευταία Τετάρτη πριν το νέο περσικό έτος, ο λαός του Ιράν γιορτάζει με πυροτεχνήματα, όπως προβλέπει μια παλιά ζωροαστρική παράδοση. Η Ρούχι, περνάει τη μέρα της στην πρώτη της δουλειά, ανάμεσα σε άλλου είδους πυροτεχνήματα- το νέο της αφεντικό και τη γυναίκα του.

Η Ρούχι εργάζεται προσωρινά ως καθαρίστρια, για να εξοικονομήσει χρήματα για τον επερχόμενο γάμο της. Την πρώτη κιόλας ημέρα στη νέα της δουλειά, γίνεται μάρτυρας σε έναν ομηρικό καβγά του ζευγαριού που έχει το διαμέρισμα  η σύζυγος πιστεύει ότι ο άντρας της την απατά. Κατά τη διάρκεια της μέρας, η νεαρή γυναίκα, το ζευγάρι, το παιδί τους και η ερωμένη, μπλέκονται σε μια σειρά αποκαλύψεων και αντιπαραθέσεων καθώς ξετυλίγεται η αλήθεια.

Το 2006 με τα Πυροτεχνήματα ξεκίνησε και η διεθνής καριέρα για τον μεγάλο Ιρανό δημιουργό του Χωρισμού. Σημασία στη λεπτομέρεια, εσωτερική ένταση και σπουδαίες ερμηνείες. Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Σικάγο και πλήθος άλλων συμμετοχών και διακρίσεων.

Διανομή: Seven Films.

Στις αίθουσες από 11.10.12