12η Athens Xclusive Designers Week

Ακόμη μία Athens Xclusive Designers Week ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία όπου, μετά από εντυπωσιακά fashion shows στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, κορυφώθηκε με ένα εντυπωσιακό party στο Bar-Restaurant Mamacas αφιερωμένο στους σχεδιαστές που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Οι σχεδιαστές της AXDW εμφανίστηκαν στο “Meet the Designers Party” συνοδευόμενοι από μια επώνυμη «μούσα» τους, η οποία φορούσε μία δημιουργία τους, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι διασκέδαζαν σε μια ατμόσφαιρα όπου η μόδα και το στιλ είχαν την τιμητική τους!

Από το 2007 έως και σήμερα η AXDW στηρίζει και προωθεί με περηφάνεια την Ελληνική μόδα, εντός και εκτός συνόρων. Έχοντας αναπτύξει μία μοναδική πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων, η διοργάνωση προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες σε Έλληνες σχεδιαστές - καταξιωμένους αλλά και νέους – να αναδειχθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ακόμα και σε αυτό το δύσκολο κοινωνικο-οικονομικό καθεστώς η AXDW συνεχίζει να εκπληρώνει τo στόχο της να εξάγει την Ελληνική μόδα διεθνώς, ενώ μας καλεί όλους να ενισχύσουμε τους Έλληνες δημιουργούς και τα ελληνικά προϊόντα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με μια ενέργεια που ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των επιδείξεων: οι 24 Έλληνες σχεδιαστές που συμμετείχαν στην AXDW ανέβηκαν στην πασαρέλα φορώντας μπλουζάκια που έφεραν το λογότυπό τους for Greece (λογότυπο του ΕΟΤ), προκειμένου όλοι μαζί να υποστηρίξουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα διαθέτει brands Ελλήνων σχεδιαστών που μπορούν να την εκπροσωπήσουν παγκοσμίως.
Η εικόνα της Ελλάδας μπορεί να ενισχυθεί διεθνώς και να μην προβάλλεται μόνο για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και για τον πολιτισμό της, που μέρος αυτού είναι και οι δημιουργίες μόδας και οι Έλληνες δημιουργοί.
Ο κος Χριστόφορος Καπαρουνάκης, Αντιπροέδρος του ΕΟΤ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό με την κα Τόνια Φουσέκη, Διοργανώτρια της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας, η οποία μίλησε για την εξωστρέφεια της Ελληνικής Μόδας.
Επίσης, 5 Έλληνες σχεδιαστές αποτύπωσαν τον αγαπημένο τους Ελληνικό προορισμό σε δημιουργίες ειδικά φτιαγμένες για τον ΕΟΤ, οι οποίες εκτίθονταν στο περίπτερο του ΕΟΤ στο χώρο της ΑXDW: Aslanis, Celebrity Skin Makis Tselios, Miltos, Vassilis Zoulias έδωσαν το προσωπικό τους στίγμα.

Στις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, παρουσίασαν τις συλλογές τους οι εξής σχεδιαστές:

Ο σχεδιαστής Paris Valtadoros εμπνευσμένος από το λεύκωμα του φωτογράφου Αβογιάννη «Εξαίσιες Ορχιδέες», παρουσίασε την συλλογή «Χορός της Ορχιδέας». Μια συλλογή γεμάτη αισθησιασμό αλλά και σουρεαλισμό με ιδιαίτερα και μοναδικά σχήματα προερχόμενα από αυτό της ορχιδέας, σε πληθώρα χρωμάτων όπου κυριαρχούσαν οι τόνοι του μωβ, του πράσινου και του γκρι. Λαμπερή παρουσία στην επίδειξη, η Αντωνία Καλλιμούκου.

Το δίδυμο Asel & Eleonora παρουσίασε τη συλλογή του για το επόμενο καλοκαίρι εμπνευσμένη από την έκθεση-έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη στην Σπιναλόγγα καθώς και από τη σύγχρονη γλυπτική και αρχιτεκτονική. Η βασική γεωμετρική φόρμα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό ενώ τα χρώματα της φύσης όπως το μπλε της θάλλασας, το γκρι και οι γήινες αποχρώσεις ήταν τα χρώματα που επικρατούσαν. Casual νεανικές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα σε φυσικά υφάσματα όπως  pure silk & linen, και σε συνδυασμό μετάξι-λινό ολοκληρώνουν τις προτάσεις των Asel & Eleonora για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013.

Ο Miltos παρουσίασε ένα ανατρεπτικό show: για πρώτη φορά ολόκληρη η κολλεξιόν βασίστηκε στο μαύρο χρώμα και το gothic στοιχείο, διατηρώντας όμως το κλασσικό και elegant στοιχείο που χαρακτηρίζει το σχεδιαστή.

Το brand Ratt by Rita Attala μας προτείνει για το επόμενο καλοκαίρι έντονα χρώματα, όπως, κίτρινο, πράσινο σμαραγδί, σομόν αλλά και γήινες αποχρώσεις. Maxi και midi δημιουργίες από μεταξωτό ζέρσεϊ αλλά και σιφόν που απευθύνονται στη γυναίκα που νιώθει «ντίβα». Ένα εντυπωσιακό φινάλε με την τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού φορώντας μια maxi δημιουργία σε σμαραγδί χρώμα ολοκλήρωσε την επίδειξη.



Ο γνωστός σχεδιαστής Michalis Aslanis παρουσίασε τη συλλογή ¨Ο χορός των Δεκαετιών¨ η οποία περιλαμβάνει ρούχα εμπνευσμένα από όλες τις δεκαετίες σε συνδυασμό με το στυλ του σχεδιαστή που χαρακτηρίζεται κυρίως από το εθνολογικό στοιχείο με άξονα την Ελλάδα. Την επίδειξη του κου Ασλάνη προλόγισε η Βάνα Μπάρμπα.

Η σχεδιάστρια Rita Pateroni παρουσίασε προτάσεις για το επόμενο καλοκαίρι γεμάτες χρώματα και εικόνες απο τις χώρες της ανατολής ενώ η δαντέλα και το σατέν ύφασμα κυριάρχησαν στη νέα της συλλογή.

Το δίδυμο Celebrity Skin εντυπωσίασε με την ξεχωριστή συλλογή τους Bipolar Disorder S/S 2013 που κινείται στο γνώριμο avant garde ύφος, στους τόνους του μαύρου και του λευκού και με περίπλοκες τεχνικές πλεξίματος και moulage, καθώς και με τη χρήση κεντητών πετρών και ζιργκόν. Επίσης, πολλοί επώνυμοι περπάτησαν στην πασαρέλα.

Ο σχεδιαστής Stelios Koudounaris έκλεψε τις εντυπώσεις με τη νέα του συλλογή όπου το γαλαζοπράσινο και οι ιριδισμοί είναι το κυρίαρχο νέο στοιχείο ενώ οι αποχρώσεις του γκρί και του μπέζ με μαύρες πινελιές τονίζουν τις μεταλλικές υφές των υφασμάτων. Τα πολλαπλά layers παραμένουν, σε ρευστές, σχεδόν "υγρές" σιλουέτες μαζί με πιο γεωμετρικά κομμάτια και οι ρίγες επιστρέφουν ξανά σε μια ενδιαφέρουσα μίξη με patchwork. Από την άλλη πλευρά η νέα αντρική συλλογή αποτελείται από απαλά, καλοκαιρινά χρώματα.

Ο γνωστός σχεδιαστής Makis Tselios παρουσίασε μία συλλογή εμπνευσμένη από τις κομψές δεκαετίες του ’50 και του ΄60 προσαρμοσμένη στην σύγχρονη εποχή. Θηλυκά φορέματα που τονίζουν τη γυναικεία σιλουέτα σε συνδυασμό με υφάσματα όπως μεταξωτό ταφτά, ντουσεζ, μουσελίνα και οργάτζα απλικαρισμένα με δαντέλα απογειώνουν την σύγχρονη γυναίκα. Τη συλλογή ολοκλήρωσαν κοκτέιλ βραδινά φορέματα σε χρώματα μαύρο, κόκκινο και βαθύ πράσινο ενώ στην πασαρέλα περπάτησε το γνωστό σε όλους μοντέλο, Δήμητρα Κωστάκη.

Ο σχεδιαστής Panos Apergis παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τις φυλές της Αφρικής. Επίκεντρο τα πρωτόγονα υλικά της Αφρικανικής Ηπείρου, δηλαδή δέρμα, μαλλί, έντονα χρώματα και σχέδια, προσαρμοσμένα στη σύγχρονη γυναίκα.

Η 2η ημέρα της διοργάνωσης ήταν όπως πάντα αφιερωμένη στους Νέους Σχεδιαστές και στην τελετή απονομής New Designers Awards.
11 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία, ενώ οι περσινοί νικητές των Βραβείων Best New Designer, Best Trendsetter και Best Catwalk, Lila Nova, Nassos Ntotsikas και H-era αντίστοιχα, «έκλεισαν» τις επιδείξεις μόδας της βραδιάς.

Τα βραβεία για τα οποία διαγωνίστηκαν οι νέοι σχεδιαστές ήταν:

Best New Designer, όπου ο νικητής θα ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στα πλαίσια προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφησή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground.
Best Trendsetter, όπου ο νικητής κερδίζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κανάλι MTV, μέσα από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνωρισιμότητά του στον κλάδο.
Best Catwalk, όπου ο νικητής κερδίζει μια πλήρη ετήσια υποτροφία στον τομέα του Fashion Design από το IEK AKMH.
Επίσης, η AXDW στηρίζοντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά τους Έλληνες δημιουργούς και τα Ελληνικά προϊόντα επιβράβευσε έναν σχεδιαστή με το βραβείο Fashion Xporter, που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του νικητή σε διεθνή διοργάνωση μόδας του εξωτερικού.

5 προσωπικότητες με τεράστια εμπειρία στο χώρο της μόδας συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων: η Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutique “Underground”, ο καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, η Ξένια Ιωάννου, aρχισυντάκτρια του γυναικείου portal T-LIFE, Εύη Καραντζά, fashion και creative director στο οnline shop koolfly.com, η Μαρία Παπαγρηγορίου, fashion editor του περιοδικού Celebrity και του γυναικείου portal miss bloom.gr.

Με την παρουσία του τίμησε την Απονομή ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κος Νικόλαος Καραχάλιος.

Παρουσιαστής της τελετής απονομής New Designers Awards ήταν ο γοητευτικότατος Δημήτρης Λιαγόπουλος, παρουσιαστής του MTV ενώ νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

Stylianos: ο σχεδιαστής εντυπωσίασε με τις δημιουργίες του και απέσπασε το βραβείο του Best New Designer, το οποίο του απένειμε η κα Κατερίνα Γκούμα.
Pixie Mud Designers: οι νεαρές σχεδιάστριες έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις γεμάτες χρώμα δημιουργίες τους και απέσπασαν το βραβείο Best Trendsetter, το οποίο τους απένειμε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του MTV κα Βικτώρια Κωνσταντίνου.
Carmen Emanouela Popa: η σχεδιάστρια παρουσιάζοντας με έναν πολύ δημιουργικό και «ζωντανό» concept, κέρδισε το βραβείο Best Catwalk, το οποίο της απένειμε η κα Γιώτα Δραγώνα, Υπεύθυνη του Τομέα Beauty & Fashion των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Yura Tsu: ο νέος σχεδιαστής τονίζοντας τη θηλυκότητα μέσα από τις κομψές δημιουργίες του, κέρδισε το ειδικό βραβείο Fashion Xporter, το οποίο του απένειμε η κα

Έλενα Κουντουρά, Βουλευτής Ά Αθηνών, μια γυναίκα με μεγάλη πορεία στον παγκόσμιο χώρο της μόδας δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την υποστήριξη της στους Έλληνες δημιουργούς και τα Ελληνικά προϊόντα.

Οι υπόλοιποι νέοι σχεδιαστές που διαγωνίστηκαν είχαν εξίσου πολύ αξιόλογες συλλογές και ήταν οι: Polina Argyrou, E.L.R by Irene Lytra, Runway by Manos Caravlidis, F.A.K.E. by e-outfit.com, Victoria S, by F. Erotokritos, inSomniac, Eleni Kyriacou.

Την 12η AXDW τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επώνυμοι προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους είναι: ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, η Νίνα Λοτσάρη, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Ειρήνη Νταϊφά, η Κατερίνα Γουλανδρή, ο Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, ο Κώστας Σόμμερ, η Κατερίνα Στανίση, η Έλσα Τόλη, η Βάνα Μπάρμπα, η Ελισάβετ Σπανού, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Σέρβος Πρέσβης, οι σχεδιαστές MI-RO, η Άννα Νταλάρα, Φιλάρετη Κομνηνού, η Ελένη Κούρκουλα με τον κο Παναγιωτάκη, ο Δημήτρης Βλάχος, η Εβελίνα Παπαντωνίου, η Χριστίνα Σάλτη, ο Δήμος Αναστασιάδης, το συγκρότημα Vegas, η Άντα Λιβιτσάνου, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης, η Νάταλι Θάνου, ο Τρύφωνας Σαμαράς, ο Άλεξ Κάβδας, η Άντζελα Ευριπίδη, η Βασιλική Τσεκούρα, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, η Μαρία Μακρή, η Εστέλ Αμέτη, ο σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου, ο Τόμας Πρωτόπαπας, η Τζένη Μπότση, η Λάουρα Νάργιες, ο Γιώργος Χειμωνέτος, η Έλσα Μουτάφη, ο Ορφέας Παπαδόπουλος, η Άννα Αδριανού, η Γωγώ Μαστροκώστα, ο Χάρης Σιανίδης, η Ελένη Καρποντίνη, η Πατρίσια Μίλικ Περιστέρη, η Πέγκυ Ρίζου, η Έλενα Ντάβλα, η Κέλλυ Καλτσή, η Shaya, ο Νίκος Ανιδιώτης, ο Γιάννης Τόγκος, ο Ηλίας Ζάρμπαλης, ο Αχιλλέας Χαρίτος, η Δήμητρα Κωστάκη, το ζεύγος Γούλα, ο κος Τσελέπης, η Κατερίνα Τερζόπουλου, η Μάσα Φασούλα, ο Θοδωρής Βαρβίας, ο Κώστας Αλιμπέρτης, ο Ανδρέας Σακκάς, οι πρέσβεις Περού, Σαουδικής Αραβίας, Νοτίου Αφρικής, Καναδά και Ιράκ, η Σάσα Σταμάτη, η Μυρτώ Κάζη, η Βίκυ Χατζή, η Σόφη Πασχάλη, ο Νίκος Ευταξίας, ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Μαρία – Λουϊζα Βούρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Νίκος Καραχάλιος, η κα Ελενα Κουντουρά, κ.α.


Η Xclusive Boutique πρωταγωνίστησε στη 12η AXDW με τις συλλογές των σχεδιαστών της διοργάνωσης! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημιουργίες με επώνυμη υπογραφή διατίθονταν αποκλειστικά και μόνο για τους επισκέπτες της διοργάνωσης τις οποίες μπορούν αποκτήσουν σε μοναδικές τιμές. Τον εξοπλισμό της Xclusive Boutique ανέλαβε η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS. Η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων και αναλαμβάνει τη μελέτη, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την επίπλωση καταστημάτων λιανικής φροντίζοντας πάντα το αποτέλεσμα να είναι άρτιο αισθητικά και λειτουργικά.
Μοναδικά showrooms από τις Boutique Underground, Nene Haute Couture και Eleonora THE106 κέρδίσαν την προσοχή των επισκεπτών της διοργάνωσης!

Ακόμη, η AXDW στήριξε το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αρωγή με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο συνδεδεμένο με τη μόδα: οι νέοι σχεδιαστές της AXDW φιλοτέχνησαν συλλεκτικά T-shirts ειδικά για την Αρωγή, τα οποία πωλούνταν για την ενίσχυση του σωματείου.

Το μακιγιάζ της 12ης AXDW επιμελείθηκε για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η AXDW είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τους head make up artists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα make up artist Εμμανουήλ Αποστολάκη, επιμελήθηκαν το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Ένα εντυπωσιακό Body Painting από την MAKE UP FOR EVER κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και έδωσε χρώμα στο χώρο της AXDW!

Ρυθμό έδωσαν με τις μουσικές τους οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best Radio, Μαρία Παπιδάκη, Νίκος Δρογώσης, Εύη Σιδηροπούλου και Κλεοπάτρα Φιντανίδου καθώς και η ραδιοφωνική παραγωγός του VFM, Μυρτώ Κάζη.

Το πιο hot σημείο συνάντησης ήταν το «καφέ» της Douwe Egberts με κρύο και ζεστό στιγμιαίο και espresso για όλα τα γούστα!!!
Κατακόκκινα Cointreaupolitan κατέκλυσαν το bar της AXDW ενώ το Pro Active Liquid Collagen «μύησε» τους επισκέπτες στις ευεργετικές ιδιότητες του υγρού πόσιμου κολλαγόνου!

Χορηγοί: MAKE UP FOR EVER - SEPHORA, DOUWE EGBERTS, PRO ACTIVE LIQUID COLLAGEN

Χορηγός φιλοξενίας: Athenaeum InterContinental Athens

Χορηγοί Επικοινωνίας: MTV, ΕΓΩ!, BEST RADIO, VFM, GLAM, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, DELUXE, CITY PRESS, FREE SUNDAY, TL!FE, BREATHTAKINGATHENS

Υπό την αιγίδα και υποστήριξη: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Υπό την αιγίδα: Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών - Πρεσβεία Κύπρου, Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (Ε.Α.Τ.Α.), Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος), Π.Σ.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Π.Σ.Β.Β.Π.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος)

Το Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105) τελεί υπό την διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.

Athens Xclusive Designers Week