Ioanna

Η Ιωάννα μεγάλωσε στην Αθήνα με ρίζες από Κρήτη και Τρίκαλα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως freelance model και club performer σε μαγαζιά της Αθήνας. Πρώην χορεύτρια του Dream City και νυν του Venue όπου και θα τη συναντάμε πιστή στο πλευρό του Βασίλη Τσιλιχρήστου. Στο ιστορικό της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτική και personal training. Έχει υπάρξει υποψήφια του Next Τop Μodel 1 και έχει επιδιώξει βήματα στο χώρο του modeling. Στον ελεύθερό της χρόνο πάντα τη βρίσκουμε στο γυμναστήριο ή στις αίθουσες κάποιου σινεμά.

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το χορό;

Μέχρι τα 17 μου έκανα μαθήματα κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου όπου και διέκοψα χωρίς να προχωρήσω επαγγελματικά. Θεωρούσα και θεωρώ πως οι καλοί χορευτές και επαγγελματίες χαραμίζουν τον κόπο και τα χρόνια τους παραμένοντας σε μια χώρα που η τέχνη και ο χορός είναι δυστυχώς κορεσμένος. Είναι ένα είδος όπου δεν θα βρεις αντίκρισμα στο πάθος που ίσως έχεις. Επειδή ακριβώς δε μου ήταν εύκολο και εφικτό να έκανα κάτι που ήθελα, όπως θα το ήθελα. Είναι ένας χώρος δυστυχώς αναλώσιμος αλλά αποφέρει οικονομικά άλλοτε πολύ άλλοτε λίγο. Σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, τεστάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό, πηγαίνεις σε μέρη που δεν έχεις τη δυνατότητα να δεις και κυρίως σου δίνει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης σε στιγμές που τη χρειάζεσαι, με πολλούς τρόπους, λίγα λόγια, μηνύματα ανθρώπων ή εκδηλώσεις θαυμασμού από γνωστό κόσμο. Όλα αυτά υπήρξαν λόγοι να ασχοληθώ με το χορό. 

Είναι επικίνδυνο επάγγελμα;

Επικίνδυνο επάγγελμα θεωρείτε γιατί έχει να κάνει με το σώμα σου, την ισορροπία σου, την ψυχολογία σου όταν ανεβαίνεις σε διαφόρων ειδών στηρίγματα και με συγκεκριμένο φωτισμό. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθείς ζαλάδα ή και να χτυπήσεις. Επικίνδυνο επίσης όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τις αντιδράσεις των γύρω σου τη στιγμή που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και συμπεριφέρονται χωρίς τρόπους.

Έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με κάτι άλλο στο μέλλον;

Το μέλλον μου όπως και άλλων τόσων Ελλήνων είναι άγνωστο. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα με απορροφήσει ή πως θα εξελιχθεί η πορεία μου. Θα ήθελα σίγουρα να δοκιμάσω κάποια βήματα στο χώρο της μόδας ή της τηλεόρασης. όσο είμαι ακόμα νέα. Αν δεν πιάσουν τόπο οι προσπάθειές μου θα ψάξω σε άλλους ορίζοντες σίγουρα.

Ποια είναι η συμπεριφορά του κόσμου όταν σε βλέπει να χορεύεις; Θυμάσαι κάτι που σου έκανε εντύπωση;

Η συμπεριφορά του κόσμου ποικίλλει, άλλοι χαμογελούν και σου μεταφέρουν όμορφη αύρα, άλλοι μπορεί να σχολιάσουν καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα και να έχεις την ψυχραιμία να το χειριστείς όντας το επίκεντρο όλων. Βλέπεις παιδάκια να σε κοιτούν με δέος ή να σε απομυθοποιούν. Όταν ακούω από πίσω καμιά φορά "μου χαμογέλασε η χορεύτρια" είναι η πιο όμορφή μου στιγμή, γιατί ακούς λόγια από ένα παιδάκι σε ηλικία αθωότητας το οποίο σε θεωρεί κάτι τόσο άπιαστο, επειδή έτσι πλασάρεται η νύχτα και αυτός ο χώρος.

Βγαίνει κάθε μέρα ο κόσμος σε νυχτερινά μαγαζιά;

Η νύχτα δεν είναι στις δόξες της όπως παλιά. Η κρίση έχει χτυπήσει και εμάς και ανθρώπους που εργάζονται χρόνια σε αυτή. Παρ' όλα αυτά ο κόσμος βγαίνει, όμως δεν καταναλώνει. Στατιστικά η μεγαλύτερη κίνηση υπάρχει τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Η επαρχία διασκεδάζει καλύτερα;

Η επαρχία έχει πολλών ειδών κόσμο και αρκετούς φοιτητές. Σε συνδυασμό με τα λίγα μαγαζιά με όνομα που υπάρχουν σε κάθε τόπο, διασκεδάζει παραπάνω. Το καλύτερα είναι σχετικό για τον καθένα. 

Θέλεις να κάνεις οικογένεια;

Οικογένεια θα ήθελα να κάνω, πάντα χτυπάει το βιολογικό ρολόι όπως και πάντα υπάρχει η ανάγκη ενός ανθρώπου να σε αγαπάει και να ονειρεύεσαι και για τους δύο. Βέβαια ώρες ώρες συνειδητοποιώ πως οι ανθρώπινες σχέσεις όχι μόνο πιο δύσκολές γίνονται, αλλά ως επί το πλείστων είναι αποτυχημένες, θες γιατί υπάρχουν προβλήματα ή αν θες  δεν έχουν όλοι τη δύναμη ή τη θέληση να αποδεχτούν τη μονογαμία, την επιλογή τους, να σεβαστούν τον άνθρωπο με τον οποίο κάνουν οικογένεια και προχωρούν μαζί. Το δικό μου το μυαλό θα ήθελε να ζήσει το παραμύθι, που όμως έχει διάρκεια και δύο χέρια να πηγαίνουν μαζί και να αλληλοϋποστηρίζονται, πράγμα δύσκολο έως εξωπραγματικό σε έναν κόσμο που κανείς δεν εκτιμάει και δεν σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό.  

Παρακολουθείς τι συμβαίνει στην καθημερινή ζωή;

Η καθημερινότητα και η ζωή μας με απογοητεύει. Θέλω δεν θέλω πως είναι δυνατόν να μην παρακολουθώ όσα γίνονται έξω αφού επηρεάζουν ενδότερα τις ζωές μας και καθιστούν το μέλλον μας αβέβαιο και χωρίς αποδοχές και επιλογές. Όλα είναι υπό κατεδάφιση όπως και τα όνειρά μας. Ειδικά για την δική μας τη γενιά αλλά και τις επόμενες.

Όταν κάποιος στο δρόμο σε βρίσει θα ανταποδώσεις ;

Φυσικά και θα ανταποδώσω. Υπάρχουν στιγμές όμως που αναλόγως τη ψυχολογία μου ξεσπάω ή όχι. Καμιά φορά είναι καλύτερη η σιωπή και η αδιαφορία ώστε να προλαβαίνεις καταστάσεις ή αν θες να είσαι ανώτερη. 

Είσαι αισιόδοξο άτομο;

Μικρή ήμουν περισσότερο αισιόδοξη ίσως γιατί έβλεπα άλλο μέλλον και το αίμα μου όπως και το πάθος μου για πολλά έβραζε. Σίγουρα ότι και αν συμβαίνει στις ζωές μας ο στόχος δεν πρέπει να εξαφανίζεται και οφείλουμε στον εαυτό μας την προσπάθεια να διεκδικούμε όσα θέλουμε ή αξίζουμε.

 

Photographer: Nick Zacharopoulos

Model: Ioanna Kalivioti

Hair styling & Make up artist: Thenia Kourti

Assistant: Anastasia Theoxari

Ρούχα: Dress 2 Kill

Εσώρουχα: Mitsi

Υποδήματα: Πενταύρας

Location: Νότια Πελοπόννησος

Συνέντευξη: Alfa Zita Team

Dress 2 Kill

Ιωαννίνων 73, Αθήνα

Τ: +30 210 5149042 

Mitsi Swimwear - Lingerie

Βάρναλη 32,  Νέα Ιωνία

Τ: +30 210 2753107

 

Πενταύρας Υποδήματα

Κ.Βάρναλη 34-38, Ν.Ιωνία

Τ: +30 2102 752 200