Life of Pi - Η Ζωή του Πι

Παραγωγή: ΗΠΑ/Κίνα - 2012

Διάρκεια: 127 λεπτά.

Είδος: Περιπέτεια 

Σκηνοθεσία: Ang Lee

Πρωταγωνιστούν: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Ayush Tandon, Tabu, Adil Hussain, Gerard Depardieu, Ayan Khan, Rafe Spall.

Υπόθεση: Ο 16χρονος Ινδός με το αλλόκοτο όνομα Πισίν, που το έχει κόψει για ευνόητους λόγους σε Πι, μετακομίζει με την οικογένειά του στον Καναδά για μια καλύτερη ζωή, μεταφέροντας μαζί και τον ζωολογικό τους κήπο. Άνθρωποι και ζώα φορτώνονται σε ένα Ιαπωνικό καράβι για να διασχίσουν τον Ειρηνικό. Κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας όμως το πλοίο βυθίζεται και ο Πι σώζεται από θαύμα. Θα επιβιώσει πάνω σε μία σχεδία επί 227 ημέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μοναδική συντροφιά τον Ρίτσαρντ Πάρκερ, την άγρια και απρόβλεπτη τίγρη της Βεγγάλης που ζούσε στο ζωολογικό τους κήπο.

Το “Life of Pi” αρχίζει και τελειώνει στο Μόντρεαλ με έναν συγγραφέα που, αναζητώντας την έμπνευση, βρίσκει την απίστευτη ιστορία του Piscine Militor Patel - για συντομία Πι, τον οποίο υποδύεται στα 17 του ο Σούρατζ Σάρμα, ως παιδί ο Αγιούς Ταντόν και στη σύγχρονη εποχή ο Ιρφάν Καν (“Slumdog Millionaire”, “Salaam Bombay”, “The Amazing Spiderman”). Ο Πι μεγαλώνει πλουσιοπάροχα στην Ινδία της δεκαετίας του ’70. Ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού κήπου και ο Πι περνάει τη μέρα του με τίγρεις, ζέβρες, ιπποπόταμους, και άλλα εξωτικά ζώα. Ο Πι αναπτύσσει τις δικές του θεωρίες για την πίστη, τη θρησκεία και την ανθρώπινη και ζωώδη φύση – όταν όμως προσπαθήσει να γίνει φίλος με μια τίγρη, τον Ρίτσαρντ Πάρκερ, το αγόρι θα πάρει ένα σκληρό μάθημα από τον πατέρα του γύρω από τις σχέσεις ανθρώπου και κτήνους: «Η τίγρη δεν είναι φίλη σου!» βροντοφωνάζει ο κύριος Πατέλ στο γιο του. «Τα ζώα δε σκέφτονται όπως οι άνθρωποι, και όποιος άνθρωπος το ξεχνάει αυτό, σκοτώνεται!»  Ο Πι δεν θα αγνοήσει ποτέ αυτό το μάθημα, το οποίο θα επηρεάσει την αχόρταγη περιέργειά του για τον κόσμο και το ταξίδι που αναγκάζεται τελικά να κάνει.

Βασισμένη στο ομώνυμο διάσημο best seller του Γιαν Μαρτέλ, η νέα ταινία του τιμημένου με Όσκαρ Ανγκ Λι (“Brokeback Mountain”, “Τίγρης και Δράκος”), αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο τρισδιάστατο τεχνολογικό επίτευγμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Avatar χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να μεταδώσει ένα απόσταγμα σοφίας και γλυκύτητας που θα μαγέψει τους θεατές κάθε ηλικίας. Ήδη τα βραβεία και οι Υποψηφιότητες έχουν στήσει χορό γύρω από το πανέμορφο αυτό φιλμ που πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει…Ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός και η πεμπτουσία όλων των θρησκειών βρίσκονται πίσω από κάθε αξιοζήλευτο πλάνο αυτού του μικρού κομψοτεχνήματος. Η Αμελί με το πρακτικό της πνεύμα και ο Πάουλο Κοέλιο με τους παράδοξους στοχασμούς του στέκονται διακριτικά στο φόντο και κρατάνε συντροφιά στον μικρό Πι που με το πνεύμα του προσπαθεί να υπερνικήσει την άγρια και ζωώδη φύση, βρισκόμενος κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Εδώ είναι το Ταξίδι.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 20.12.12


LIFE OF PI (Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ) από Odeon