Lincoln

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια:  150 λεπτά

Είδος:  Ιστορικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Πρωταγωνιστούν: Daniel Day Lewis, Sally Field, Tommy Lee Jones, David Strathairn, Joseph Gordon Levitt, James Spader, Hal Holbrook, Bruce McGill, John Hawkes, Jackie Earl Haley, Tim Blake Nelson, Joseph Cross, Jared Harris, Lee Pace, Peter Mc Robbie.

Υπόθεση: “Αν η δουλεία δεν θεωρείται λάθος, τότε τίποτα δεν είναι λάθος” έγραψε ο Αβραάμ Λίνκολν, σε ένα γράμμα το Δεκέμβριο του 1865. Η ταινία, που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Ντόρις Κιρνς Γκούντγουιν «Team of Rivals», αφηγείται τις τελευταίες εβδομάδες της ταραχώδους ζωής, ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν, πριν από τη διάσημη δολοφονία του. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ φωτίζει τις πιο άγνωστες στιγμές της πορείας του Αμερικανού ηγέτη, σε μια περίοδο όπου η σκοτεινή πλευρά της δουλείας σηκώνει ανάστημα και η Αμερικάνικη Κοινοπολιτεία οδηγείται σε απίστευτες καταστροφές μέσα από τον Εμφύλιο πόλεμο.

Ο πρόεδρος Λίνκολν όχι μόνο προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο αλλά μάχεται ταυτόχρονα να περάσει την 13η Τροπολογία σχετικά με τη μόνιμη κατάργηση της δουλείας. Μια πράξη αληθινής εθνικής τόλμης μέσα από την οποία θα πρέπει να καταθέσει όλες του τις δυνάμεις, ψυχικές και ηθικές, γεγονός που θα τον μετατρέψει σε θρύλο.  Θα καταπιαστεί με τις επιπτώσεις των πράξεών του στον κόσμο και σε αυτούς που αγαπά. Αυτό που ενδιαφέρει τον Λίνκολν σύμφωνα με το έπος τυο μέγα Σπίλμπεργκ είναι να πείσει τον αμερικανικό λαό και την κυβέρνησή του που έχουν αντίθετη γνώμη, να αλλάξουν πορεία και να στραφούν προς ένα καλύτερο δρόμο για όλη την ανθρωπότητα.

Εξαιρετικές ερμηνείες, σημασία στη λεπτομέρεια, άψογη τεχνική και μεγαλοπρέπεια στα πλαίσια ωστόσο μιας αυστηρά Αμερικάνικης Υπόθεσης.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 24.01.13

 
Lincoln / Λίνκολν από Odeon