Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά για 4 μερίδες

12 αγκινάρες

3 λεμόνια

6 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. πατάτες κομμένες καρέ

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κούπα λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίστε τις αγκινάρες. Αφαιρέστε τα σκληρά φύλλα και μέρη της αγκινάρας. Κόψτε τις άκρες των τρυφερών φύλλων και αφαιρέστε το μαλλί από το εσωτερικό. Τρίψτε τις με λεμόνι και αφήστε τις στο νερό.

2, Ψιλοκόψτε τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με τις αγκινάρες, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέστε το λάδι, τον άνηθο, αλάτι πιπέρι και νερό να τα σκεπάσει. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα ή ώσπου να μείνει με το λάδι του.