Lore – Τα Παιδιά του Πολέμου

Παραγωγή: Γερμανία/Αυστραλία/Βρετανία - 2012

Διάρκεια:  109 λεπτά

Είδος: Δραματική Περιπέτεια     

Σκηνοθεσία: Cate Shortland

Πρωταγωνιστούν: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Andre Frids, Mika Seidel, Kai Malina, Nick Holaschke, Ursina Lardi, Hans Jochen Wagner.

Υπόθεση: Βαυαρία Άνοιξη του 1945: Ο Γερμανικός στρατός καταρρέει. Η 14χρονη Λόρε υποδέχεται στο σπίτι τον πατέρα της, αξιωματικό των SS. Η χαρά της όμως κρατάει πολύ λίγο καθώς οι γονείς της αλλόφρονες προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της σχέσης τους με τους ναζί. Φωτογραφίες, ντοκουμέντα και ιατρικά ανακοινωθέντα καίγονται. Η μητέρα μαζεύει τα κοσμήματα, ο πατέρας πυροβολεί τον σκύλο και η οικογένεια τρέχει για να αποφύγει τους συμμάχους. Τελικά  όμως οι γονείς συλλαμβάνονται και η μικρή Λόρε μένει μόνη με τα μικρότερα αδέλφια της και την αδελφή της που είναι ακόμα μωρό στην αγκαλιά. Μόνη της επιλογή, να τους οδηγήσει σε μια απόσταση 900 χιλιομέτρων ως το σπίτι της γιαγιάς.  Όταν αναποδογυρίζει ο κόσμος ενός παιδιού πολλά δεδομένα αναθεωρούνται και πολλές αλήθειες αποδεικνύονται απατηλές και κίβδηλες. Οι πρώην εχθροί που είχε μάθει κάποιος να μισεί μπορεί να αποδειχθούν οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι στον αγώνα για επιβίωση.

H  δεύτερη ταινία για τη μεγάλη οθόνη της 45χρονης Αυστραλέζας δημιουργού του πολυβραβευμένου Somersault. Πολλές συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ και πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Locarno. Επίσημη πρόταση της Αυστραλίας για το φετινό Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 14.03.13


Lore - trailer [HD] (2012) Cate Shortland... από myfilm-gr