L’Attentat (The Attack) - Η Επίθεση

Παραγωγή: Λίβανος/Γαλλία/Κατάρ/Βέλγιο - 2012

Διάρκεια:  102 λεπτά

Είδος: Δράμα      

Σκηνοθεσία: Ziad Doueiri

Πρωταγωνιστούν: Ali Suliman, Evgenia Dodena, Reymond Amsalem, Uri Gavriel, Dvir Benedek, Ruba Salameh, Karim Saleh, Ramzi Makdessi.

Υπόθεση: O Παλαιστίνιος χειρουργός Amin Jaafari ζει στο Τελ Αβίβ,  απολαμβάνοντας μία λαμπρή καριέρα και μια όμορφη ζωή με πολλούς καλούς φίλους και μια αγαπημένη σύζυγο μέχρι τη στιγμή που συγκλονισμένος μαθαίνει ότι η σύζυγός του σκοτώνεται σε βομβιστική επίθεση «καμικάζι» μαζί με 19 ακόμη ανθρώπους. Η αστυνομία τον ενημερώνει, ότι υπεύθυνη της επίθεσης και καμικάζι ήταν η ίδια του η γυναίκα! Ο Αmin σοκαρισμένος αρνείται να πιστέψει τις φοβερές κατηγορίες των αστυνομικών και ξεκινά μια προσωπική έρευνα για να βρει την αλήθεια. Θα σοκαριστεί όμως ακόμη περισσότερο από τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν η μία μετά την άλλη, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει το σκληρό παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα.

Κινηματογραφική μεταφορά από το διεθνές Best Seller του Αλγερινού συγγραφέα με το ψευδώνυμο Yasmina Khadra που έχει ήδη μεταφραστεί σε 40 γλώσσες ανάμεσα στις οποίες και τα ελληνικά (από τις Εκδόσεις Καστανιώτη με τίτλο «Τρομοκρατικό Χτύπημα»). Τα αίτια μιας τρομοκρατικής πράξης κρύβουν πολύ περισσότερα από πολιτικά κίνητρα και οι συνέπειες της τυφλής βίας  απλώνονται και πέρα από το χαμό των αθώων θυμάτων της.

Διανομή: Strada Entertainment

Στις αίθουσες από 14.03.13


Η Επίθεση (The Attack / L'attentat) - trailer...