Σουπιές με σπανάκι

Υλικά για 5-6 μερίδες

1 κιλό σουπιές

1 κιλό σπανάκι

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 ματσάκι άνηθο

1 π.κρ. άσπρο κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίστε τις σουπιές βγάζοντάς τους τα κόκαλα και το μελάνι. Βάλτε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίξτε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Προσθέστε τις σουπιές κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κρασί.

2. Προσθέστε την ντομάτα και νερό μέχρι να τις καλύψει. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα λίγο ακόμη λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό στη σάλτσα του.