Χταπόδι στιφάδο

Υλικά για 6-8 μερίδες

 

2 κιλά χταπόδι

1,5 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

500 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 π.κρ. κρασί κόκκινο

4 κ.σ ξίδι

Ελαιόλαδο

2 δαφνόφυλλα 

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση


1. Κόψτε το χταπόδι κομμάτια, πλύντε το και βάλτε το στην κατσαρόλα χωρίς νερό. Μόλις πιεί το νερό του ρίξτε το ξίδι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. 

2. Στη συνέχεια ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο. το κρασί, τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.