Designers Week

26 Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές μόδας παρουσιάζουν τις συλλογές τους για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014
Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, αποκαλύπτει τις τάσεις της μόδας για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014, από τις 29 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού.
Η Mercedes-Benz, που πάντα ακολουθεί τη μόδα σε όλον τον κόσμο και έχει συνδέσει το όνομά της με τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας όπως της Νέας Υόρκης, της Μόσχας, του Βερολίνου, του Τόκυο κ.α., στηρίζει την προσπάθεια της διεθνούς εβδομάδας μόδας της Αθήνας, ως Diamond Sponsor.26 Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές αποκαλύπτουν τις δικές τους προτάσεις και τάσεις μόδας στην πασαρέλα της MB AXDW.

Η ελληνικής καταγωγής Patricia Field, έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη συλλογή της στην Mercedes-Benz Athens 
Xclusive Designers Week! Η διακεκριμένη fashion guru δίνει μαθήματα Νεοϋρκέζικου στυλ στην πασαρέλα της διεθνούς εβδομάδας μόδας της Αθήνας, ενώ οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του 4ημέρου να αγοράσουν μοναδικά fashion items που διατίθενται αποκλειστικά στην boutique της Patricia Field στην Νέα Υόρκη, από το pop up store της σχεδιάστριας που θα στηθεί στην MB AXDW.

Η Patricia Field είναι μια από τους μεγαλύτερους οραματιστές στο χώρο της μόδας: έχει υπάρξει υποψήφια για Όσκαρ, έχει διακριθεί με Emmy Award, και είναι μια από τις πιο γνωστές ενδυματολογούς και σχεδιάστριες κοστουμιών για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα έχει boutique με τη δική της σειρά ένδυσης. Η Patricia έχει αναγνωριστεί διεθνώς και ανέβασε το επίπεδο του τηλεοπτικού glamour όταν ανέλαβε τα κοστούμια του Sex and the City, της πιο fashionable σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης ενώ έχει ανακηρυχθεί 1η στην κατάταξη του Time Magazine για τους 100 Most Influential Fashion Icons Of All Time. Είναι πρωτοπόρος στο χώρο της και έχει φέρει στην επιφάνεια ένα νέο ενδυματολογικό στυλ για τις γυναίκες, δημιουργώντας ένα ολόκληρο ρεύμα στην παγκόσμια μόδα. 

Για 2η φορά, η Andreea Tincu έρχεται από την Ρουμανία για να παρουσιάσει τη συλλογή της στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας. Στα 10 χρόνια ενασχόλησης της με τη μόδα έχει συμμετάσχει στις εβδομάδες μόδας της Βιέννης, του Κίεβο, του Παλέρμο, του Άμστερνταμ και φυσικά του Βουκουρεστίου! 

Ο 
Angelos Frentzos, ο Έλληνας σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, θα παρουσιάσει τις νέες του συλλογές για άνδρες και γυναίκες στην MB AXDW σε ένα concept show με ένα ιδιαίτερο DJ Set που θα συνδυαστεί με live performance από τους Alex Machairas (In Trance 95 / Minimal Wave records)
George 
Geranios (Undo records).

Ο 
Aslanis σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου και ξεκίνησε την καριέρα του το 1974, τελείως αυτοδημιούργητος. Πέρα από τη μεγάλη του πορεία στην Ελλάδα, έχει παρουσιάσει τις συλλογές του ως επίτιμος καλεσμένος στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού. Είναι η 2η επίδειξη του στο πλαίσιο της MB AXDW.

Celebrity Skin σημαίνει avant garde, θεατρικότητα, εντυπωσιακά αξεσουάρ και φυσικά... celebrities στην πασαρέλα! To δίδυμο του Δημήτρη και της Ελένης έχει ξεχωρίσει από την αρχή της πορείας του: ελληνικά και διεθνή media γράφουν για τις δημιουργίες τους, ενώ το Celebrity crowd συνεχώς αυξάνεται: Άντα 
Λιβιτσάνου, Νατάσα ΚαλογρίδηΤζένη Μπότση, Δημήτρης Βλάχος κ.α. 

Η μόδα είναι τέχνη για τον οίκο Kathy 
Heyndels, που από το 1983 έχει αποκτήσει τη δική του θέση στο χώρο της μόδας. Δημιουργίες υψηλής ραπτικής, νυφικά αλλά και pret a porter σειρές ξεχωρίζουν για την προσωπική αίθηση του στυλ και τα μοναδικά και πρωτότυπα υλικά! Ο επικεφαλής του οίκου, Γιάννη Τόγκος, παρουσιάζει τη νέα συλλογή Kathy Heyndels στην Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week. 

Έχοντας κερδίσει το Best New Designer Award της 10ης 
AXDW, που του εξασφάλισε τη συμμετοχή σε fashion week της Γερμανίας, ο Konstantinos Mitrovgenis ξεχωρίζει για τα πολυμορφικά σχέδια του: φορέματα που φωτίζονται, σακάκια που γίνονται τσάντες και εκκεντρικά θέματα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των συλλογών του. 

O σχεδιαστής 
Laskaris έχει δημιουργήσει έναν από τους πιο θρυλικούς οίκους μόδας της Αθήνας. Εδώ και δεκαετίες, επώνυμες και μη επιλέγουν τις δημιουργίες του οίκου για κομψές εμφανίσεις που εντυπωσιάζουν.
Για 1η φορά, ο 
Laskaris θα παρουσιάσει τη συλλογή του στη Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week σε μια επίδειξη με αέρα από το Παρίσι! 

Η νέα συλλογή των Marks & Spencer φέρνει μαζί της την εκρηκτική διάθεση για ανανέωση αλλά και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε! Η δεκαετία του ’60 κάνει και πάλι την εμφάνισή της ενώ οι 
κλασσικές γραμμές συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε μοναδικές φόρμες που θα γίνουν σημείο αναφοράς της σεζόν.



Ο 
Miltos στη 12η επίδειξη του στην Xclusive: το κλασικό στοιχείο της κομψής θηλυκότητας ανατρέπεται από σύγχρονες αναφορές που θα ξαφνιάσουν το κοινό της Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week. 

Ο Notis Panayiotou ξεκίνησε από το κόσμημα και μεταπήδησε στο ρούχο, μέσα από την πολυετή εμπειρία του στα παρασκήνια της μόδας! Ο Κύπριος σχεδιαστής είναι γνωστός για το sexy στοιχείο που επικρατεί στις συλλογές του και ετοιμάζει μια ιδιαίτερα προκλητική συλλογή για την MB AXDW.

Ο 
Panos Apergis είναι ένα φρέσκο πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μόδας. Το έθνικ στοιχείο υπερισχύει στις συλλογές του και τον κάνει να ξεχωρίζει με το προσωπικό του στυλ.

Για το 
Ratt by Rita Attalla, τον επόμενο χειμώνα πρωταγωνιστούν οι γυναίκες! Η γνωστή σχεδιάστρια, δίνει ξανά το δικό της στίγμα, με αυστηρές γεωμετρικές γραμμές που τονίζουν τη θηλυκότητα. 

Πάνω από 30 χρόνια διαχρονικής μόδας με πορεία στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική χαρακτηρίζουν τον οίκο Rita 
Pateroni. Η Ρίτα και η Λιάνα, μητέρα και κόρη, μοιράζονται στο σχεδιαστικό κομμάτι και δημιουργούν συλλογές με θηλυκότητα και άποψη. 

Ο θεσμός των New Designers Awards λάμπει για 13η φορά και 11 νέα ταλέντα κρίνονται από μια έγκριτη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από σχεδιαστές, fashion editors και buyers, και διεκδικούν σημαντικά έπαθλα. Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή, ο νικητής του Best New Designer της προηγούμενης σεζόν, 
Stylianos, θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή. Οι σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν στα NDA είναι οι εξής:

Bold&Locked, Aida, Insomniac by Spiros Stefanoudakis, 
Polina Argyrou, Victoria S. by F. Erotokritos, Pamela Sietos, 180Degrees, LKC by Loukia Kyriakou, Manus Gabriil, Maria TagalouNicolaos.   

Για 1η φορά, η διεθνής εβδομάδα μόδας σε συνεργασία με την Mercedes-Benz 
Hellas θα βραβεύσει έναν τυχερό νέο σχεδιαστή με το Mercedes-Benz Fashion Award Greece, που θα δώσει την ευκαιρία στο νικητή να ζήσει την εμπειρία του Mercedes-Benz Fashion Week Berlin του Ιουλίου. Συγκεκριμένα, θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των επιδείξεων μόδας, πρόσβασης στο backstage, πρόσκλησης για το party της εβδομάδας μόδας και συνάντησης με έναν Γερμανό σχεδιαστή στο ατελιέ του! 

Ακόμη 3 σημαντικά έπαθλα περιμένουν τα νέα ταλέντα που θα αναδειχθούν στα New Designers Awards:

Best New Designer, όπου ο νικητής θα ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφησή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground.
Best Trendsetter, όπου ο νικητής κερδίζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κανάλι 
MTV, μέσα από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνωρισιμότητά του στον κλάδο.
Best Catwalk, όπου ο νικητής κερδίζει μια πλήρη ετήσια υποτροφία από το 
IEK AKMH.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και στις επίσημες σελίδες της στα social media:

 instagram.com/axdwee

 facebook.com/axdweek