13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week – Ημέρα 1η

Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, άνοιξε τις πόρτες της χθες στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού και πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις προτάσεις καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014.

Η Mercedes-Benz, που πάντα ακολουθεί τη μόδα σε όλον τον κόσμο και έχει συνδέσει το όνομά της με τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας όπως της Νέας Υόρκης, της Μόσχας, του Βερολίνου, του 
Τόκυο κ.α., κάνει αισθητή την παρουσία της στη 13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week με την πρώτη επίσημη εμφάνιση της εντυπωσιακής CLA-Class, η οποία ανατρέπει όλους τους κανόνες της αισθητικής με τον πρωτοποριακό, δυναμικό σχεδιασμό της.

Μια κατακόκκινη CLA-Class δεσπόζει στο 
φουαγιέ της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να τη θαυμάσουν από κοντά, ενώ πολλοί είναι οι καλεσμένοι που φωτογραφήθηκαν με φόντο τις ειδικές κατασκευές- εξώφυλλα fashion magazines της Mercedes-Benz, με θέμα τις τέσσερις εποχές, που πλαισιώνουν μια λευκή CLA.
Το νέο 
4θύρο coupe της Mercedes-Benz παρουσίασαν στους εκπροσώπους του Τύπου οι κ.κ. Γιάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς και Νίκος Πρέζας, Γενικός Διευθυντής Επιβατηγών Οχημάτων, σε ένα μοντέρνο, ζωντανό fashion show.


Στις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν την 1η ημέρα της διοργάνωσης, παρουσίασαν τις συλλογές τους οι εξής σχεδιαστές:

Η ελληνικής καταγωγής Patricia Field παρουσίασε τη νέα συλλογή της για άνδρες και γυναίκες. Extreme/Rock προτάσεις με την προσωπική πινελιά της διακεκριμένης fashion guru παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα της 13ης MB 
AXDW. 'Ενα φόρεμα με την ελληνική σημαία ήταν το πιο χαρακτηριστικό outfit που εντυπωσίασε το κοινό, ενώ rap διασκευές ρεμπέτικων Ελληνικών τραγουδιών έδιναν τον παλμό στο show της.
Οι επισκέπτες της διοργάνωσης έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του 4ημέρου να αγοράσουν μοναδικά iconic fashion items, που διατίθενται αποκλειστικά στην boutique της Patricia Field στη Νέα Υόρκη, από το pop up store της σχεδιάστριας που έχει στηθεί στην MB 
AXDW.

Ο γνωστός σχεδιαστής Michalis Aslanis, γιορτάζοντας 40 χρόνια δραστηριότητας στη μόδα, παρουσίασε την ομώνυμη συλλογή του για το 2013, η οποία περιλαμβάνει εντυπωσιακά και γέματα χρώματα ρούχα, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα υπέροχα νυφικά που καλύπτουν όλες τις γυναικείες προτιμήσεις.

Η νέα συλλογή των Marks & Spencer για γυναίκες και άνδρες φέρνει μαζί της την εκρηκτική διάθεση για ανανέωση αλλά και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε! Η δεκαετία του ’60 κάνει και πάλι την εμφάνισή της, ενώ οι κλασσικές γραμμές συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε μοναδικές φόρμες. Η παρουσίαση της νέας συλλογής είχε μια νότα καλοκαιριού με τις παστέλ αποχρώσεις να κυριαρχούν και τραγούδια από την πασίγνωστη ταινία της εποχής «Grease».

Ο Κύπριος σχεδιαστής Notis Panayiotou, γνωστός για το sexy στοιχείο που επικρατεί στις συλλογές του, παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’40. Αυστηρές γραμμές αλλά και εντυπωσιακές τουαλέτες σε πράσινο, κίτρινο, μαύρο ήταν οι προτάσεις του ταλαντούχου σχεδιαστή για τον επόμενο Χειμώνα, ενώ συγκίνηση προκάλεσε το video που άνοιξε την επίδειξή του, αφιερωμένο στην Κύπρο και τις δύσκολες οικονομικές εξελίξεις που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 1η ημέρα των επιδείξεων: Μαρία Μπακοδήμου, Φώτης Σεργουλόπουλος, Σάσα Σταμάτη, Πατρίσια Μίλικ Περιστέρη, Χρήστος Νέζος, Θάνος ΚαλλιώραςΆλεξ Κάβδας, Ελένη ΚαρποντίνηΆντζελα Ευριπίδη, Μάκης Τσέλιος, Χαρά Λεμπέση, Φανή Χαλκιά, Απόστολος Μητρόπουλος, ο Πρέσβης της Σερβίας, o Deputy Chief of Mission της Κορέας, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ιαπωνίας κλπ.


Το μακιγιάζ της MB 
AXDW επιμελείται για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η ΜΒ AXDW έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους head makeup artists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκη, επιμελούνται το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Η MB 
AXDW σε συνεργασία με το ΕΥΡΗΚΑ κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων ημερών πραγματοποιεί ένα Κυνήγι Θησαυρού, όπου οι καλεσμένοι σε συγκεκριμένες επιδείξεις μόδας, μπορούν να κερδίσουν μοναδικά fashion gifts και αξεσουάρ, δημιουργίες των συμμετεχόντων σχεδιαστών της εβδομάδας μόδας, που εξασφαλίστηκαν από τη διοργάνωση αποκλειστικά γι’ αυτούς. Χθες, τρεις τυχεροί κέρδισαν δώρα από τους σχεδιαστές Michalis AslanisNotisPanayiotou και από το brand Marks & Spencer. 

Οι καλεσμένοι της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του Collagen Pro Active, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, που αποτελεί πηγή αναζωογόνησης και να απολαύσουν τη νέα σειρά οίνων με απόλυτα νεανική διάθεση, BiancoNero. 

Ο En 
lefko και η Άννα Μαρία Χαροκόπου έδωσαν το μουσικό παλμό στη χθεσινή βραδιά!

Τέλος, οι επισκέπτες της MB 
AXDW έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ευχές τους με το Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος σε ένα πρωτότυπο installation με τίτλο Dress Me Up With a Wish, που επιμελήθηκε η Mercedes-Benz Hellas στο πλαίσιο της ευγενικής της χορηγίας στο φιλανθρωπικό οργανισμό.

 

Diamond Sponsor: Mercedes-Benz

 

Make up Sponsor: Make Up For Ever - Sephora

Sponsors:ΕΥΡΗΚΑ, Collagen Pro Active, brandsGalaxy

Hospitality Sponsor: Athenaeum InterContinental Athens

Supporter: BiancoNero

Communication Sponsors: MTV, En lefko 87.7, ΕΨΙΛΟΝ, enet.gr, TV Glam, ΕλεύθεροςΤύπος, Athens Deejay 95.2, Deluxe, Adore, City Press, Free Sunday, msn, tlife, breathtakingathens

Undertheauspices: ΟΠΕ – Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ΕΑΤΑ - Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ΣΕΛΠΕ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος, ΠΣΒΒΠΕ - Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος, ΠΣΕ - Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος,  ΣΒΒΕ - Συνδέσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Το Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105) τελεί υπό τη διαχείριση του AthenaeumInterContinentalAthens.

www.axdw.gr