13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week – Ημέρα 2η

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε για 2η ημέρα η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού και πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις προτάσεις καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014.

Η Mercedes-Benz, που πάντα ακολουθεί τη μόδα σε όλον τον κόσμο και έχει συνδέσει το όνομά της με τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας όπως της Νέας Υόρκης, της Μόσχας, του Βερολίνου, του 
Τόκυο κ.α., κάνει αισθητή την παρουσία της στη 13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week με την πρώτη επίσημη εμφάνιση της εντυπωσιακής CLA-Class, η οποία ανατρέπει όλους τους κανόνες της αισθητικής με τον πρωτοποριακό, δυναμικό σχεδιασμό της.

Μια κατακόκκινη CLA-Class δεσπόζει στο 
φουαγιέ της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να τη θαυμάσουν από κοντά, ενώ πολλοί είναι οι καλεσμένοι που φωτογραφήθηκαν με φόντο τις ειδικές κατασκευές- εξώφυλλα fashion magazines της Mercedes-Benz, με θέμα τις τέσσερις εποχές, που πλαισιώνουν μια λευκή CLA.

Στις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν την 2η ημέρα της διοργάνωσης, παρουσίασαν τις συλλογές τους οι εξής σχεδιαστές:

Η Rita 
Pateroni με τη συλλογή Φ κατάφερε να συνδέσει τη μόδα και τις προτάσεις της για τη νέα σεζόν με μαθηματικούς τύπους και τη φυσική, την τέχνη, την ευαισθησία και την καλαισθησία. Βασικά χρώματα της συλλογής ήταν το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο.


Η Andreea Tincu & Sense έδωσε χρώμα στην πασαρέλα της MB AXDW με έντονους τόνους του κόκκινου, του μπλε, του κίτρινου και του πράσινου, παραμένοντας όμως πιστή στον αγαπημένο της συνδυασμό του λευκού και του μαύρου. Εντυπωσιακά ήταν τα αξεσουάρ-καπέλα που χρησιμοποιήσε η σχεδιάστρια!


Miltos παρουσίασσε τη νέα του συλλογή, που διατήρησε το κλασικό και κομψό στοιχείο του σχεδιαστή και αποτέλεσε μια αναδρομή στην εποχή των 30’s: Εύθραυστες φιγούρες, κοριτσίστικη διάθεση, τζαζ ήχοι, παστέλ τόνοι, δαντέλα, κλος φούστες, swing, charleston και μια γενιά γυναικών που ζει τον ερωτισμό, λίγο πριν το μεγάλο Κραχ.


Βαθύ κόκκινο, πράσινο, μαύρο και ένα εντυπωσιακό φινάλε με δημιουργίες σε σκούρο μπλε ήταν τα χαρακτηριστικά της νέα συλλογής Ratt by Rita Attalla, που αναπόλησε την εποχή των Disco Divas και μετέφερε τους θεατές στην εποχή των 70s και των Roy Halston και Jerry Hall.


Ο Angelos Frentzos εξέπληξε για άλλη μια φορά το κοινό της διεθνούς εβδομάδας μόδας: Η επίδειξη των εντυπωσιακών συλλογών MARMOREAL SPRAWLS Women και CARTOMANCHIC RUGS Men υπό τους ήχους dark wave, που επιμελήθηκαν οι Alex Machairas (In Trance 95 / Minimal Wave records) και George Geranios (Undo records), πραγματοποίηθηκε σε μια σκοτεινή αίθουσα, δίνοντας το προσωπικό στίγμα του διεθνούς Έλληνα σχεδιαστή!


Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 2η ημέρα των επιδείξεων: Βλάσσης Χωλέβας, Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Θανάσης Αθανασίου, MI-RO, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάγδα Τσέγκου, Άλκηστη ΜαραγκουδάκηΣόφη Πασχάλη, Νταίζη Μανιατοπούλου, Μιχάλης Ζαμπίδης, Γιώργος Σατσίδης, Ελισάβετ Σπανού, Έλενα Ντάβλα, Ειρήνη Παπαδοπούλου, κα Γουλάνδρηκα Μηταράκη, κ.α.

Το μακιγιάζ της MB 
AXDW επιμελείται για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η ΜΒ AXDW έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους head make up artists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι, οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκη επιμελούνται το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Η MB 
AXDW σε συνεργασία με το ΕΥΡΗΚΑ κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων ημερών πραγματοποιεί ένα Κυνήγι Θησαυρού, όπου οι καλεσμένοι σε συγκεκριμένες επιδείξεις μόδας, μπορούν να κερδίσουν μοναδικά fashion gifts και αξεσουάρ, δημιουργίες των συμμετεχόντων σχεδιαστών της εβδομάδας μόδας, που εξασφαλίστηκαν από τη διοργάνωση αποκλειστικά γι’ αυτούς. Χθες, τρεις τυχεροί κέρδισαν δώρα από τους σχεδιαστές Rita PateroniAndreea Tincu & Sense και Ratt by Rita Attalla

Οι καλεσμένοι της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του Collagen Pro Active, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, που αποτελεί πηγή αναζωογόνησης και να απολαύσουν τη νέα σειρά οίνων με απόλυτα νεανική διάθεση, BiancoNero. 

Ο En 
lefko και η Εύα Μπουντούρη και ο Μανώλης Οικονόμου έδωσαν το μουσικό παλμό στη χθεσινή βραδιά!

Τέλος, οι επισκέπτες της MB 
AXDW έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ευχές τους με το Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος σε ένα πρωτότυπο installation με τίτλο Dress Me Up With a Wish, που επιμελήθηκε η Mercedes-Benz Hellas στο πλαίσιο της ευγενικής της χορηγίας στο φιλανθρωπικό οργανισμό.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και στις επίσημες σελίδες της στα social media:

www.axdw.gr