A Liar's Autobiography: The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman– Η Αυτοβιογραφία ενός Ψεύτη

Παραγωγή: Βρετανία - 2012

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Κωμωδία  

Σκηνοθεσία: Bill Jones, Jeff Simpson, Ben Timlett

Με τις φωνές των : Graham Chapman, Terry Gilliam Terry Jones, Cameron Diaz, Philip Bulcock, John Cleese, Carol Cleveland, Michael Palin.

Υπόθεση: Μια μαύρη κωμωδία, μέσα από την οποία ο ΓκράχαμΤσάπμαν μας ταξιδεύει στις ωραίες αλλά και στις άσχημες στιγμές της σκοτεινής αλλά ταυτόχρονα πολύχρωμης και εξτρίμ ζωής του. Μια ζωή γεμάτη στιγμές σουρεαλισμού, φαντασίας και ανοησίας. Σύμφωνα με τους παραγωγούς και σκηνοθέτες - οι οποίοι είναι οι δημιουργοί του Monty Pythons Flying Circus - δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ, ούτε μια ταινία για τους Μόντι Πάιθονς, αλλά μια ταινία σχετικά με την παράξενη ζωή ενός εκ των  Πάιθον μέσα από τη δική του προσωπική ματιά. Ήταν φανερά ομοφυλόφιλος αλλά κρυφά αλκοολικός, κάτι το οποίο δικαιολογημένα δημιουργεί μια ένταση και ένα δράμα στην ιστορία. Σαν συγγραφέας, δεν διστάζει να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα, από τον αλκοολισμό του μέχρι την προσωπική σεξουαλική ζωή του.

Ποιός ήταν όμως ο «νεκρός Μόντι Πάιθον», όπως τον θυμούνται οι περισσότεροι; Γεννήθηκε και πήγε στο Κέιμπριτζ όπου γνώρισε τον Τζον Κλιζ, κάπνιζε πίπα, πήρε πτυχίο ιατρικής, έγινε μέλος των Μόντι Πάιθον, αποφάσισε πως είναι γκέι, έπινε πολύ, σταμάτησε να πίνει κάποια στιγμή, έκανε μερικές ταινίες, έκανε κάποιο σεξ - για την ακρίβεια πολύ - και μετακόμισε στο Λος Άντζελες.  Η ταινία είναι καθαρά για ενήλικες – παρότι είναι κινούμενα σχέδια – έχει να κάνει με θέματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι. Υπάρχουν σκηνές με σεξ και βρισιές, αλλά όλα παρουσιάζονται με έναν τρομερά ξεκαρδιστικό τρόπο. Το φιλμ χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές του animation για να παρουσιάσει διαφορετικά μέρη της ζωής του Τσάπμαν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα είδος κολάζ, το οποίο στο τέλος μας αποκαλύπτει το πορτραίτο του συγγραφέα.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 09.05.13


A Liar's Autobiography / Η Αυτοβιογραφία Ενός... από Odeon