Μπεσαμέλ

Υλικά

4 φλ.τσ. ζεστό γάλα

8 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο 

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, προθέτετε το αλεύρι και ανακατεύτε καλά με κουτάλα.

2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα συνεχώς για να μην σβολιάσει το αλεύρι. Συνεχίζετε μέχρι να πήξει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και αφού μειωθεί η θερμοκρασία της 2 αυγά χτυπημένα.