Έρχεται το Gran Turismo®6!

Αποκαλύφθηκε ότι η σειρά έχει κάνει 70 εκατομμύρια πωλήσεις

Silverstone, 15 Μαΐου 2013Η Sony Computer Entertainment Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι το Gran Turismo®6 (GT6™), η πιο πρόσφατη έκδοση της πλέον επιτυχημένης σειράς για PlayStation, θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2013. Το νέο αποκαλύφθηκε σήμερα από τον θρυλικό δημιουργό του Gran Turismo Kazunori Yamauchi, σε μια εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων της σειράς που έχει πουλήσει 70 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στο GT6 για το PlayStation®3, ο «Προσομοιωτής Πραγματικής Οδήγησης» θα αγγίξει νέα επίπεδα αυθεντικότητας, ενώ θα εμφανιστούν για πρώτη φορά εντυπωσιακές νέες πίστες και αυτοκίνητα, καθώς και ένα βελτιωμένο περιβάλλον χρήστη. Μια νέα compact μηχανή παιχνιδιού θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την ευελιξία του παιχνιδιού, το οποίο θα διευρυνθεί μέσω DLC περιεχομένου. Παράλληλα, το παιχνίδι θα διαθέτει διευρυμένη συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές, όπως smartphones και tablets, και περισσότερες λειτουργίες σύνδεσης με τα κοινωνικά δίκτυα και την κοινότητα.

Στο GT6, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όλα τα αυτοκίνητα και οι πίστες του Gran Turismo®5, το οποίο πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του το 2010. Θα υπάρξουν, όμως, και αξιοσημείωτες προσθήκες στην ήδη εντυπωσιακή συλλογή ιστορικών αυτοκινήτων, αυτοκινήτων δρόμου και των πιο πρόσφατων αγωνιστικών αυτοκινήτων, η οποία θα αριθμεί συνολικά 1.200 οχήματα κατά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, ενώ νέα αυτοκίνητα θα προστίθενται συνεχώς μέσω της διαδικτυακής λειτουργίας. Αρκετές χιλιάδες αεροδυναμικά εξαρτήματα και προσαρμοζόμενοι τροχοί θα είναι διαθέσιμοι για όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να προσαρμόσουν τα αυτοκίνητά τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, εντός του παιχνιδιού.

Η διάσημη βρετανική πίστα Silverstone θα είναι μία από τις επτά νέες τοποθεσίες του Gran Turismo 6, που θα φτάσουν συνολικά τις 33 και θα διαθέτουν 71 διαφορετικές διαμορφώσεις, 19 από τις οποίες θα είναι ολοκαίνουργιες. Θα υπάρχουν, επίσης, τακτικές προσθήκες με νέες πίστες που θα γίνονται διαθέσιμες μέσω Διαδικτύου. Η βελτιωμένη λειτουργία δημιουργίας πίστας θα προσφέρει δεκάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων μοναδικών τοπίων, ανάμεσα στα οποία και το μαγευτικό "σκηνικό" της Ανδαλουσίας. Επιπλέον, η δημιουργία πίστας θα περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια λειτουργία δεδομένων GPS, που θα αυξήσει την ευελιξία στη δημιουργία διαδρομών για το παιχνίδι.

Οι ιστορικές πρωτοποριακές συνεργασίες του Gran Turismo διευρύνονται περαιτέρω με την κυκλοφορία του GT6. Συναρπαστικά νέα σχέδια, που θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο εικονικό και το πραγματικό, θα ανακοινωθούν το διάστημα πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η Ακαδημία GT, μια συνεργασία με τη Nissan που έχει στόχο να ανακαλύψει πραγματικούς ταλαντούχους οδηγούς και ξεκίνησε το 2008. Άλλες σημαντικές συνεργασίες κατά την ανάπτυξη του GT6 περιλαμβάνουν τη σύμπραξη με την εταιρεία κατασκευής ελαστικών Yokohama Rubber και την εταιρεία κατασκευής αναρτήσεων KW Automotive. Αμφότερες οι εταιρείες διαθέτουν τεράστια εμπειρία τόσο στο χώρο των εμπορικών αυτοκινήτων όσο και των αγωνιστικών και συμμετείχαν ως συνεργάτες στην τεχνική ανάπτυξη της νέας μηχανής φυσικής (Physics) του παιχνιδιού, για τη δημιουργία των κινηματικών μοντέλων που αφορούν τα ελαστικά και τις αναρτήσεις, δημιουργώντας μια ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία για τους λάτρεις του GT.

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι έχουν περάσει 15 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του Gran Turismo» δήλωσε ο Kazunori Yamauchi κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης στην Πίστα Silverstone. «Πολλά έχουν αλλάξει από τότε και πλέον το Gran Turismo 6 είναι μια ακόμα εξέλιξη σε ό,τι ονειρεύτηκα. Χαιρόμαστε που θα δώσουμε στην κυκλοφορία το GT6 για PlayStation 3, καθώς διαθέτουμε μια πολύ αφοσιωμένη κοινότητα παικτών σε αυτή την πλατφόρμα. Ωστόσο, σχεδιάσαμε το παιχνίδι εκ νέου, προκειμένου να του δώσουμε μεγάλη ευελιξία και δυνατότητα επέκτασης, ενώ μελλοντικά σκοπεύουμε να κάνουμε πολλές ακόμα βελτιώσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τις νέες προσθήκες και το νέο παιχνίδι συνολικά, αλλά η κυκλοφορία του GT6 θα είναι μόνο η αρχή. Το παιχνίδι θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε όλη τη διάρκεια ζωής του. Ήδη έχω πολλές ιδέες που θέλω να πραγματοποιήσω τα επόμενα 15 χρόνια του Gran Turismo!»

Η εκδήλωση για τον εορτασμό των 15 χρόνων του Gran Turismo στο Silverstone περιελάμβανε μια δοκιμαστική επίδειξη του GT6 στη διάσημη πίστα. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το παιχνίδι στους αποκλειστικούς κυκλικούς σταθμούς Gran Turismo, προτού δοκιμαστούν στην πραγματική πίστα με αυτοκίνητα που προσέφεραν οι Audi, Ford, Jaguar, KTM, Mercedes-Benz, Nissan και Toyota.

Περισσότερα νέα σχετικά με το Gran Turismo 6 θα ανακοινωθούν στις επερχόμενες εκδηλώσεις των E3 και Gamescom, καθώς και στη διαδικτυακή τοποθεσία www.gran-turismo.com. #GT6iscoming

Τα PlayStation, PS3 και GranTurismo είναι σήματα κατατεθέντα της SonyComputerEntertainmentInc. ΤοGT6 είναι σήμα κατατεθέντης Sony Computer Entertainment Inc. Όλα τα άλλα σήματα αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους.

 

Playstation™

SonyEuropeLimitedd.tSonyHellas, τηλ.: 210-6782000