Fast & Furious 6 – Οι Μαχητές των Δρόμων 6

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια     

Σκηνοθεσία: Justin Lin

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Sung Kang, Luke Evans, Gina Carano, John Ortiz, Elsa Pataky, Shea Whigham, Gal Gadot, Joe Taslim.

Υπόθεση: Στην έκτη ταινία της σειράς, όλη η ομάδα επανέρχεται, περισσότερο έτοιμη από ποτέ, γεμάτη αδρεναλίνη. Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο της 5ης ταινίας, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους και την επιστροφή τους  με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή. Όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς, η ταχύτητα γρήγορα χτυπάει κόκκινο…

Το 2001 η ταινία The Fast & The Furious: Οι Μαχητές των Δρόμων έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα των πειραγμένων ή χαϊδευτικά «βελτιωμένων» αυτοκινήτων. Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη ταινία, ενώ το 2006 είδαμε την τρίτη, με τίτλο The Fast & The Furious: Tokyo Drift που μετέφερε τη δράση στην Ανατολή. Το 2009 ακολούθησε η τέταρτη ταινία που ανέβασε κι άλλο τον εισπρακτικό πήχη ενώ επέβαλε ακόμα περισσότερα σπινιαρίσματα στους δρόμους. Η πέμπτη ταινία Fast & Furious 5:Ληστεία στο Ρίο χτύπησε κόκκινο στα ταμεία παγκοσμίως και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ένα blockbuster franchise με ακόμη περισσότερες δυνατότητες εντυπωσιασμού που έρχονται να επαληθευθούν στην νέα και έκτη ταινία της σειράς, που διασχίζει την Ευρώπη. Εκτός από τους δυναμικούς ήρωες,  στη δράση πρωταγωνιστούν και «καταδιώκονται» ακόμα πιο εξεζητημένα αμάξια (αυθεντικά, αλλά και ρέπλικες, ώστε να είναι «αναλώσιμα»), οι γέφυρες πλέον γίνονται πεδίο κόντρας και η δράση σε αεροδιαδρόμους όντως απογειώνεται με ένα ρώσικο αεροπλάνο τεραστίων διαστάσεων να κλέβει την παράσταση. Απόλυτο fun.

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 23.05.13