Home Sweet Home - Οικόπεδο 12

Παραγωγή: Κύπρος/Ελλάδα - 2013

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Τοφαρίδης

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Μαρίνος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Κώστας Δημητρίου,  Neetu Chandra, Αλέξια Παρασκευά.

Υπόθεση: Βρετανικοί ερευνητικοί δορυφόροι ανακαλύπτουν τυχαία την ύπαρξη πετρελαίου σε μια έκταση κάτω από τα παλιά ορυχεία της Κύπρου που ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος της στον Χ. που την έχει αγοράσει από ένα Τουρκοκύπριο φίλο του και έχει αποσυρθεί εκεί με τη γυναίκα του. Όταν πλακώνουν και οι δύο γιοι του που κηρύσσουν πτώχευση λόγω της κρίσης η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται. Με την άφιξη Βρετανών πρακτόρων και του Τουρκοκύπριου κληρονόμου και με την κυβέρνηση να επιμένει να αγοράσει το σπίτι η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου.

Το «Οικόπεδο 12» έχει επιλεγεί ως μια από τις 40 ταινίες που θα διεκδικήσουν υποψηφιότητα στα 26α βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα οποία θεωρούνται τα Όσκαρ της Ευρώπης. Η ταινία θέτει υποψηφιότητα σε 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ανδρικού και γυναικείου ρόλου. Η απονομή θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο. Για να δούμε…

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 03.10.13