Metallica:Through the Never (3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ  - 2013

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Μουσικό Ντοκιμαντέρ (και όχι μόνο)

Σκηνοθεσία: Nimrod Antal

Πρωταγωνιστούν: Dane DeHaan, Metallica (James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo), Kyle Thompson, Toby Hargrave.

Υπόθεση: Ο νεαρός και ανερχόμενος σταρ Ντέιν Ντιχάν (“Place Beyond the Pines”, “The Amazing Spider-Man 2”) ερμηνεύει τον Τριπ, ένα νεαρό βοηθό στην περιοδεία  του συγκροτήματος των Metallica, που αναλαμβάνει με εντολή του γκρουπ μια μυστική αποστολή, κατά τη διάρκεια μιας sold out συναυλίας. Όσο προχωράει η συναυλία η ταινία αφηγείται παράλληλα με το ζωντανό υλικό του πασίγνωστου ροκ συγκροτήματος και την περιπέτεια του Τριπ.

Αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι εύκολο, ξαφνικά μετατρέπεται σε μια σουρεαλιστική περιπέτεια, με τον Τριπ να βρίσκεται στη μέση επικίνδυνων καταστάσεων και παράλληλα να προσπαθεί να ξεφύγει από τον μυστηριώδη μασκοφόρο καβαλάρη, ο οποίος τον κυνηγά στο κέντρο της πόλης. Και όλα αυτά, με τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος των Metallica, να κατέχουν πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Οι Metallica, ένα από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα με καριέρα άνω των τριάντα ετών,  έχουν πουλήσει πάνω από 110 εκ. άλμπουμ παγκοσμίως και ήταν ένα από τα πιο κερδοφόρα συγκροτήματα το 2012 με εισπράξεις 86$ εκ. δίνοντας μόνο 30 συναυλίες.

Αποτελούνται από τους Τζέιμς Χέτφιλντ (φωνητικά, κιθάρα), Κερκ Χάμετ (κιθάρα, φωνητικά), Ρόμπερτ Τρουχίγιο (μπάσο, φωνητικά) και τον Δανό ντράμερ Λαρς Ούλριχ. Στην ταινία ξεσηκώνουν το κοινό, με τρισδιάστατα  μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα  από τις συναυλίες που έδωσαν τον Αύγουστο του 2012 στον Καναδά.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ουγγρικής καταγωγής σκληροτράχηλο δημιουργό του πολυβραβευμένου Kontroll (2003).

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 03.10.13


Metallica Through the Never από Odeon