Captain Phillips

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 134 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Paul Greengrass

Πρωταγωνιστούν:  Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed,  Mahat M. Ali, Michael Chernus, Catherine Keener, David Warshofsky,  Corey Johnson, Chris Mulkey, Yul Vazquez, Max Martini, Omar Berdouni.

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινάει στο Βερμόντ, εκεί όπου ο Captain Phillips αποχαιρετά την οικογένεια του για να σαλπάρει με το φορτηγό πλοίο Maersk Alabama -που μεταξύ άλλων μεταφέρει  επισιτιστική βοήθεια. Την ίδια στιγμή, στη Σομαλία, ένας εξαθλιωμένος ψαράς, ο Muse αναλαμβάνει από τον τοπικό πολέμαρχο την αποστολή να καταλάβει ένα από τα πολύτιμα πλοία που περνάνε κοντά στην ακτή. Την πλοκή πυροδοτεί η κατάληψη του Maersk Alabama από τους πειρατές του Muse. Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα σε πειρατή και καπετάνιο που θα εμπλακούν σε μια  σκληρή αντιπαράθεση, 145 μίλια μακριά από τις σομαλικές ακτές και θα βρεθούν στο έλεος δυνάμεων που δεν μπορούν να ελέγξουν. Χαμός επικρατεί και η «τάξη» μοιραία αποκαθίσταται στο εξαιρετικά ειρωνικό πικρό φινάλε.

Μια καταπληκτική περιπέτεια στα όρια του ντοκιμαντέρ με μια συγκλονιστική ερμηνεία από το ιερό τέρας του Χόλιγουντ, τον «δικό» μας και πολυαγαπημένο Τομ Χανκς αλλά και την αποκάλυψη που λέγεται Μπαρκάντ Αμπντί, ένα φυσικό ταλέντο που βάζει φωτιά στην οθόνη με την παρουσία του. Ο ιδανικός συνδυασμός σκεπτόμενου πολιτικού φιλμ και καταιγιστικής περιπέτειας με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Βρετανού δημιουργού του Bourne και του United 93.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 24.10.13