Ο Εχθρός μου

Παραγωγή: Ελλάδα - 2013

Διάρκεια: 107 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Αριάδνη Καβαλιέρου, Γιώργος Γάλλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αντώνης Καρυστινός, Ηλίας Μουλάς, Vesela Kazakova, Tudor Chirila, Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Υπόθεση: Ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο 48άχρονος γεωπόνος και υπερήφανος οικογενειάρχης Κώστας Στασινός, ζει ήρεμα, σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη, μαζί με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα. Η καθημερινότητά τους, γλυκιά και νωχελική, αναβλύζει γαλήνη αλλά και μια ξεχασμένη αρχοντιά που προδίδει σημάδια συναισθηματικής πληρότητας. Η λεηλασία του σπιτιού τους, από μια αδίστακτη συμμορία, φέρνει τον ήρωά μας αντιμέτωπο με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τους πάντες στη σημερινή Αθηναϊκή κοινωνία σε κρίση.

Η επιστροφή ενός σημαντικού σκηνοθέτη με όχημα έναν εξαιρετικό ηθοποιό σε ρεσιτάλ ερμηνείας που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ αναμένεται να μην αφήσει καθόλου ασυγκίνητο το εγχώριο κοινό. Οι εικόνες μιας πόλης όπως η σύγχρονη Αθήνα με ταραγμένες κοινωνικές ισορροπίες, μεγάλα ένοχα μυστικά και με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να αμφισβητείται καθημερινά στην πράξη, αναδίδουν μια αίσθηση νοσταλγίας για τη χαμένη ηρεμία μιας σχετικά πρόσφατης εποχής. Το σινεμά της κρίσης είναι εδώ και είναι πολύ ενδιαφέρον…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 14.11.13